Medya
17 Eki 2014 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Milliyet yazarı Altaylı röportajındaki o soruya kafayı taktı: Berna Laçin bile mi?

Miliyet yazarı Ali Eyüboğlu Habertürk Spor Servisi'nin Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda sorulan o soruyu eleştirdi.

A Milli Futbol Takımımızın, Letonya ile oynadığı mücadelede Fatih Altaylı'nın yorumculuk yapması sosyal medyayı salladı, ortaya eğlenceli mesajlar çıktı.

Kimileri Altaylı'yı "İyi" bulurken, özellikle sosyal medyada eleştiri konusu oldu.  Habertürk Gazetesi, Fatih Altaylı ile bu ilk "Futbol yorumculuğu" denemesini konuştu. Altaylı "Berna Laçin bile sizinle dalga geçmiş" sorusuna "İyi yapmış. Berna Hanım ne kadar iyi oyuncuysa, ben de o kadar iyi yorumcuyum" diye gülerek yanıt vermişti.

Miliyet yazarı Ali Eyüboğlu o yanıta değil ama Altaylı'yla röportaj yapan gazetecinin sorusuna takılmış. Eyüboğlu bugün köşesinde şunları yazdı:
"O saatlerde bir iş yemeğinde olduğum için Show TV'de yayınlanan Letonya - Türkiye maçını izlemedim. O yüzden Show TV'nin maçta yorumculuk yaptırdığı Fatih Altaylı'nın performansı hakkında bir şey diyemeyeceğim. Avrupa Kupası'nın Türkiye yayın haklarını eline alan Ciner Grubu nereden kazanacak o maçlara verdiği parayı?
Reklamdan.
Televizyonculuk, "Ne kadar reyting, o kadar reklam geliri" üstüne kurulu bir iş olduğuna göre yapılacak şey belli:
Reytingi artırmak için tüm imkânları seferber etmek.
Altaylı'ya futbol yorumculuğu yaptırılması da bana göre, bu hedefe hizmet eden bir hamle. Dün Habertürk'ün iki yerinde vardı bu mevzu. Köşesinde, bu konuyu da yazan Altaylı'ya Habertürk Spor'da yarım sayfa yer ayırdı. Benim bildiğim söyleşi kişiler arasında olur, ama bu söyleşide taraflardan biri Habertürk Spor Servisi, diğeri Altaylı'ydı.
Spor Servisi, Altaylı'ya bakın ne dedi?
"Berna Laçin bile sizinle dalga geçmiş."
"Berna Laçin bile" mi?
Sizin ülkenin milli maçını istediğiniz kişiyi yorumlatma hakkınız var, ama ünlü bir "bağyan" olan Berna Laçin'in yok, öyle mi?