Polemik & Kulis
19 Oca 2017 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

Milliyet gazetesinden üst düzey ayrılık! Başını o fotoğraf mı yaktı? (Medyaradar/Özel)

Demirören Medya Grubu'na bağlı yayın yapan Milliyet Gazetesi'nde "Fethullah Gülen" ayrılığı yaşandı.

Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi ve köşe yazarı Hamdi Türkmen'in görevine son verildi.

Türkmen'in her türlü hak ve alacağı ödenerek gazeteyle ilişiği kesildi.

Hamdi Türkmen'in Fethullah Gülen ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının Demirören ailesinde rahatsızlık yarattığı ve bu nedenle yolları ayırma kararı alındığı belirtiliyor.

Milliyet Gazetesi Ege BölgeTemsilcisi Hamdi Türkmen'in yanısıra Hürriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Deniz Sipahi,Sabah gazetesi İzmir temsilcisi Ünal Ersözlü, Yeni Asır gazetesi genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı  Akşam gazetesi İzmir temsilcisi Ufuk Türkyılmaz'ın Gülen Cemaati'ne yakın Yamanlar Koleji'nin davetiyle ABD'ye gittikleri, Fethullah Gülen ile görüştükleri, ancak hiç birisinin bu konuda tek kelime yazmayıp, bu görüşmeleri sakladığı ortaya çıkmıştı.



HAMDİ TÜRKMEN KİMDİR?

Aslen Adanalı'dır.Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'ni İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden bitirdi.

Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam (gazete)’ın İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak çalıştı.

1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın (gazete) İzmir bürosunda Yazı müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe Yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi.Bir süre YeniGün Gazetesi'ni çıkardı.

Milliyet Gazetesi'nde Milliyet Ege temsilciliği görevinin yanısıra Milliyet Ege ekinde köşe yazıları yazmaktaydı.Evli ve üç çocuk babasıdır.



MEDYARADAR/ÖZEL