Polemik & Kulis
20 Tem 2016 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:24

Milliyet Gazetesi'nde büyük kriz! Erdoğan Demirören neden küplere bindi? (Medyaradar/Özel)

Milliyet Gazetesi'nde 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde patlak veren fırtına dinmedi...

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'nın 8 Haziran 2016 tarihinde istifa etmesinin ardından bu göreve Yayın Koordinatörü Ercüment Erkul vekalet ediyordu.

Erkul 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptırdığı Yıldırım Baskı nedeniyle patron Erdoğan Demirören'in hışmına uğradı ve görevine son verildi. Erkul'un görevine son verilmekle kalmadı, kendisinden Yıldırım Baskı'nın masrafı da talep edildi.

Tüm detaylarıyla Medyaradar'da okuduğunuz bu yaşananların ardından Milliyet Gazetesi'nde yeni bir gelişme yaşandı ve görevden alınan Yayın Koordinatörü Ercüment Erkul'un yerine 18 Temmuz tarihinden itibaren Mete Belovacıklı getirildi.

Daha önce de Milliyet Gazetesi'nde muhabirlik, parlemento büro şefliği ve haber koordinatörlüğü yapan deneyimli gazeteci Pazartesi günü işbaşı yaptı, bölüm müdürleri ile toplantılar gerçekleştirdi. İnsan Kaynakları tarafından da bu atama çalışanlara duyuruldu.

Buraya kadar herşey normaldi, taa ki Erdoğan Demirören kendisine söylenmeyen 'detay'ı öğreninceye kadar...

31 yıllık gazeteci-televizyoncu Mete Belovacıklı bildiğiniz üzere daha önce CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak Cumhurbaşkanlığına aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim sürecinde basın koordinatörlüğünü üstlenmişti.

İşte bu ayrıntıyı sonradan öğrenen Erdoğan Demirören küplere bindi. "Erdoğan'ın rakibinin danışmanını bu gazeteye nasıl getirdiniz" diyen Erdoğan Demirören kızı Meltem Demirören ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'ı fırçaladı.

Milliyet Gazetesi'ndeki bu kriz bakalım nasıl sonuçlanacak?

MEDYARADAR/ÖZEL