Medya
20 Haz 2017 23:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Milli Gazete yazarından ilginç iddia! Adalet Yürüyüşü'nü 20 yıl önce Erdoğan kime teklif etti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" 6'ncı gününe girdi...

CHP'li Enis Berberoğlu'nun MİT Tırları davasından tutuklanması ve 25 yıl hapis cezası alması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" 6'ncı gününe girdi.

Peki, bu tür bir yürüyüş ilk defa mı yapılıyor? Bu fikir yıllar önce de adalet arayışı için ortaya atılmıştı.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, siyasi tarihteki adalet arayışı içerisinde demokratik bir hak olarak yapılan yürüyüş için ilk teklifin bundan 20 yıl kadar önce 28 Şubat döneminde yapıldığını yazdı.

Ahmet Yavuz, "Peki yakın geçmişimizde, 28 Şubat’a tepki için 'İstanbul’dan Ankara’ya yürüyelim' 'Boğaz Köprüsü’nden 1 milyon kişiyle geçelim!' teklifinin yapıldığını biliyor muydunuz?" sorusu ile başladığı yazısında ilginç bilgiler aktardı.

İşte Ahmet Yavuz'un bugünkü köşe yazısındaki ilgili bölüm:

Türkiye, bugünlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşünü” konuşuyor. Özellikle yandaşlar, troller ateş püskürüyor. Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyor. “Yargı bir gün sizi de çağırabilir” de…

Peki yakın geçmişimizde, 28 Şubat’a tepki için “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyelim,” “Boğaz Köprüsü’nden 1 milyon kişiyle geçelim!” teklifinin yapıldığını biliyor muydunuz?

***

Ben anlatayım. 28 Şubat sürecinin ateşli günleri. Refah Partisi yeni kapatılma sürecinde. Parti kurmayları değerlendirme toplantısı yapıyor. Bu baskılara ve gidişata karşı eylem planları tartışılıyor.

Herkes fikrini söylüyor. Ama en ilginç önerilerinden birisi, genç ve partinin o gün itibarıyla gözde prenslerinden birinden geliyor.

***

Ayağa kalkıyor. “Hocam” diyor. “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyelim! Bu adaletsizliği, hukuksuzluğu ve haksızlığı protesto edelim!” Bu teklifi yapan, o günün prensi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir