Polemik & Kulis
21 Eki 2014 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Millet Gazetesi'nin bu transferi çok konuşulacak! Hangi sürpriz isim köşe yazacak? (Medyaradar/Özel)

İpek Medya Grubu'nun yayın hayatına girmek için gün sayan yeni gazetesi Millet'e ilk yazar transferi gerçekleşti.

Bünyesinde Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk, Kanaltürk Radyo gibi medya organları bulunan İpek Medya Grubu'nun kuracağı 'Millet' gazetesi ilk yazar transferini de gerçekleştirdi.

Bir dönem Sabah Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Ergun Babahan gazetenin yazar kadrosunun ilk ismi oldu.

Babahan ile Gülen Cemaati arasında bir dönem soğuk rüzgarlar esmişti. Sebebi ise Babahan'ın 12 Mayıs 2012'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından attığı tweetlerdi.

Babahan, 12 Mayıs 2012'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından polisin sert müdahalesi için önce ""Fenerbahçe stadı artık Tahrir meydanıdır" diye bir twitter mesajı attı. Ardından attığı mesajda ise "Bu kupa ABD'ye girsin" diye yazınca Star ve Today's Zaman gazetelerindeki işinden atıldı.Twit olayı medyada geniş yankı buldu ve Babahan sert eleştiriler aldı. Attığı tweet'in bir harf hatası yüzünden yanlış anlaşıldığı, aslında "Bu kupa ABD'ye gitsin" demek istediğini söyleyerek özür diledi ve kendini savundu.Fethullah Gülen'e yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Faruk Mercan, Babahan'ın özrünün kabul edildiğini söylese de Babahan, tekrar basına dönemedi, yazarlığına internet sitelerinde devam edebilmişti.

Bu transfer Babahan ile Gülen Cemaati arasındaki buzların eridiğinin göstergesi oldu.Babahan'ın gazetenin 3.sayfasında köşe yazacağı Medyaradar'a gelen bilgiler arasında...

ERGUN BABAHAN KİMDİR?

1960 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi tamamdıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Amerika'da Stanford Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi, College Park'ta eğitim gördü.

Gazeteciliğe İzmir'de Yeni Asır’ta başladı. Daha sonra Sabah Gazetesi'nde yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmen yardımcılığı yaptı. Yeni Binyıl gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 2002 senesinde Akşam Gazetesi'nde Ankara Temsilciliğinde bulundu. Aynı yıl Sabah Gazetesi'ne tekrar dönen Babahan, genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2009 senesinde Star Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. 2012 yılında yaşanan tweet olayından sonra Star'la yolları ayrıldı.

MEDYARADAR/ÖZEL