Kültür Sanat
09 Eki 2016 18:45 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

Milas'ta 3. Boğa Güreşi Festivali yapıldı

- Muğla'nın Milas ilçesinde 120 boğanın güreştirildiği festivalde, kaçan bazı boğalar izleyicilere ve sahiplerine zor anlar yaşattı

MUĞLA (AA) - Milas'ta Ören Gençlik ve Spor Derneğince üçüncüsü düzenlenen Boğa Güreşi Festivali'nde 120 boğa güreştirildi.

Ören Stadı yanındaki alanda düzenlenen güreşleri, kamyon kasaları ve traktör römorklarında yaklaşık 10 bin kişi izledi. Güreşlerde saha çevresinde, sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı.

Hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Ören'de boğalar, itfaiye ekiplerinin güreş sahasını sulamasıyla serinletildi.

Güreşler sırasında sahiplerinin elinden kaçan bazı boğalar, izleyenler ve sahiplerine zor anlar yaşattı. Güreşen bazı boğalar ise tel örgüleri aşıp izleyicilerin arasına girdi.

Mücadeleyi kazanan boğaların sahipleri, sahada davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste ve tozkoparan olmak üzere 8 kategoride boğa sahiplerine ödül verildi. Bu kategorilerin yanı sıra kaymakamlık, belediye başkanlığı ve de muhtarlık kupası gibi özel ödüllerde boğa güreşinde sahiplerini buldu.

Güreşlerin ardından kategorisinde dereceye giren boğaların sahiplerine ödülleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.

Tokat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ören'de üçüncü kez boğa güreşi düzenlendiğini söyledi.

Amaçların Yörük kültürünü yaşatmak olduğunu ifade eden Tokat, "Boğa güreşi Muğla bölgemizin örf ve adetlerinden, kültürlerinden birisi. Vatandaşlarımız da güreşler sayesinde bir araya gelerek mutlu oluyor." dedi.