Kültür Sanat
29 Ağu 2016 17:59 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:33

Michael Jackson'ın balmumu heykeli İstanbul'da sergilenecek

- Madame Tussauds'nun aralıkta İstanbul'da açılacak 21. merkezinde, ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın da balmumu heykeli yer alacak

İSTANBUL (AA) - Madame Tussauds'nun İstanbul'da açılacak 21. merkezinde, ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın da balmumu heykeli sergilenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, özel ve sanat yaşamıyla gündemden düşmeyen ve ölümü de çokça tartışılan Jackson'ın balmumu heykeli, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Grand Pera binasında aralık ayında açılacak müzede görülebilecek.

Ziyaretçiler, pop müziğin kralı olarak görülen ve dünya çapındaki Madame Tussauds merkezlerinde toplam 17 heykeli sergilenen sanatçının 1995'teki halini yansıtan figürünü, yakından inceleme, birlikte fotoğraf çektirme, ona dokunma, sarılma şansını yakalayacak.

Indiana'da 29 Ağustos 1958'de dünyaya gelen Michael Jackson, 1982 yılında yayınlanan ve 100 milyonu aşan satış rakamına ulaşan "Thriller" albümü ile tüm zamanların en çok satan albümüne imza atmıştı.

Kalp durması sonucu 2009 yılında hayatını kaybeden sanatçının canlı yayınlanan cenazesi, 1 milyar kişi tarafından izlenmişti.

Madame Tussauds'nun İstanbul'da açılacak merkezinde ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe ve Muhammed Ali'nin balmumu heykelleri de sergilenecek.