Gündem
04 Ağu 2015 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

MHP, Reuters’ı yalanladı: Azınlık hükümetine destek yok!

MHP Gelen Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Reuters tarafından servis edilen haberi yalanladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin kasım ayında erken seçime gidilmesi koşuluyla AKP azınlık hükümetine destek verebileceği yönündeki Reuters haberini yalanladı.

Reuters haber ajansı, Yalçın’la konuşmuş ve genel başkan yardımcısının, “Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, kasım ayına sıcak bakar” dediğini duyurmuştu.

Ancak, Yalçın kısa süre içinde Reuters’ı yalanlayarak, “Azınlık hükümetiyle ilgili soruya verdiğim yanıt çarptırılarak ve anlamından uzaklaştırılarak servis edilmiştir. Partimizin herhangi bir azınlık hükümeti seçeneğine olumlu ya da sıcak yaklaşması düşünülemez” dedi.

Reuters, haberinde Yalçın’ın bir söyleşide, “AKP tarafından kurulacak sıradan bir azınlık hükümetini desteklemeyiz, ancak eğer azınlık hükümeti bir seçim hükümeti olacaksa, o zaman seçim tarihini görmek isteriz” dediğini hatırlatıp, kendilerine de, “Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, kasım ayına sıcak bakar” diye konuştuğunu kaydetmişti.