Gündem
25 Nis 2015 18:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

MHP “Bizimle yürü İzmir” toplantısında gazetecilerin üzerine yürüdü!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, MHP İl Teşkilatının aday tanıtım toplantısında gazetecilere yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, MHP İzmir İl Teşkilatı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısında gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırıyı sert bir dille kınadı. ‘Bizimle Yürü İzmir’ parolasıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin üzerine yüründüğünü, Yeni Asır muhabiri Fatih Abacıoğlu’nun tartaklandığını, kadın gazeteciler başta olmak üzere görevini yapan diğer gazetecilerin de sözlü tacize maruz kaldığını, tehdit edildiğini öğrendiklerini belirten Dikmen, şunları söyledi:

“MHP aday tanıtım toplantısında meslektaşlarımızın üzerine yüründüğünü, kadın gazetecilere sözlü tacizde bulunulduğunu, Yeni Asır Gazetesi muhabiri Fatih Abacıoğlu’nun odaya çekilerek tartaklandığını, bir kadın muhabirin tehdit edildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Basına ve halka açık bir toplantıda bu kadar çirkin olayın üst üste gerçekleştiğine ve ilgililer tarafından hiçbir şekilde engellenmediğine ilk kez tanık oluyoruz!
Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu saldırıyı her ne kadar tüm partiye maletmek istemesek de bu çirkin olayı kınıyor, parti yöneticilerinin bu olaya karışan kişiler hakkında biran önce gereğini yapmasını bekliyoruz. Halka ve basına açık bir toplantıda gazetecilerin görev yapmasını engellemek, bunu daha da ileri taşıyıp gazetecileri tartaklamak kimsenin haddine değildir. Gazeteciler kamu görevi görürler ve davet edildikleri toplantıda işlerini kolaylaştırıcı önlem alınmasını, yaptıkları işe saygı duyulmasını beklemek en doğal haklarıdır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyemiz Fatih Abacıoğlu’na ve diğer meslektaşlarımıza yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyor, MHP İzmir İl Teşkilatı ve diğer kurumların atacakları adımların takipçisi olacağımızı vurguluyoruz.”