Medya
29 Mayıs 2018 14:31 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

Mevlüt Tezel sordu: O filmi izleyen bir kişi kim acaba?

Özlem Kayhan ve Volkan Gültekin'in yönettiği komedi filmi '3 Vakte Kadar'ı sadece bir kişi izledi.

Yerli komedi filmi '3 Vakte Kadar'ı ilk üç günde sadece bir kişinin izlediğini ve bunun trajikomik bir rekor olduğunu söyleyen Mevlüt Tezel, "O bir kişi kim acaba? Filmin yönetmenleri Özlem Kayhan ve Volkan Gültekin'den biri mi? Yapımcı mı?" dedi.

İŞTE MEVLÜT TEZEL'İN O YAZISI:

18 Mayıs'ta 41 lokasyonda vizyona giren yerli komedi '3 Vakte Kadar'ı ilk üç günde sadece bir kişi izlemiş.

Trajikomik bir rekor! O bir kişi kim acaba? Filmin yönetmenleri Özlem Kayhan ve Volkan Gültekin'den biri mi? Yapımcı mı?

Oyuncular Hasan Gümet, Köksal Baba, Doğa Konakoğlu, Meryem İrem Şahin'den biri mi? Peki ya diğerleri? Bu filmin çekiminde emeğe geçenler neden izlemedi? Belki de yapımcı, film vizyona girmeden ekibe özel bir gösterim yaptı. Hadi ekip izledi diyelim, ekibin eşi dostu, arkadaşları vs. kimse merak etmedi mi bu filmi?

Haberi okuyunca önce şaka sandım. Gişe rakamları veren Box Office Türkiye sitesinde de filmi sadece bir kişinin izlediği yazıyordu. Genelde bir kişi için salonlar film oynatmaz.

Benim de bir kere başıma geldi.

Özcan Alper'in yönettiği bol ödüllü 'Sonbahar'ı izlemek için seanstan bir saat kadar önce Şişli'de bir sinema salonundan bilet almıştım. Salona gittiğimde "Sizden başka izleyecek yok, filmi oynatamayız" dediler.

'Kaç kişi olması lazım?' diye sordum, "Üç kişi" dediler. Sonra iki kişi daha geldi ve filmi izledik. Bir kişi için film oynatan salonun sahibini iş ahlakı açısından kutlamak gerek.

Yıllardır yazıyorum;

Türkiye'de yerli komedi filmi enflasyonu yaşanıyor.

Birçok film daha çekim aşamasında batacağı belli olmasına rağmen bitiriliyor ve vizyona sokuluyor. Sonunda da büyük hüsran yaşanıyor. Yerli komedi filmi enflasyonu yüzünden birçok 'art house', festival filmi salon bulamıyor.

Bu arada çıkan haberlerde genelde 'Selami Şahin'in kızına büyük şok' benzeri başlıklar atıldı. Merve İrem Şahin neden şoke olsun? Filme o mu para yatırdı ya da çekti?