Gündem
28 Nis 2016 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Metin Akpınar'dan "tarihi" açıklama: 115 gence silah eğitimi verip gönderdik!

Usta oyuncu Metin Akpınar, TRT Belgesel'de Milli Türk Talebe Birliği'nde Tiyatro Müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Metin Akpınar, 1964 yılında Milli Türk Talebe Birliği'nde, silah eğitimi yaptırdıkları 115 genci mücahit olarak Kıbrıs'a gönderdiklerini söyledi.

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk'un yapımcılığını ve metin yazarlığını üstlendiği, Milli Türk Talebe Birliği'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle TRT Belgesel'de bugün ikinci bölümü yayınlanacak olan "Büyük Doğu'nun Atlıları" Belgeseliyle ilgili konuşan ünlü tiyatro oyuncusu Metin Akpınar'dan Türkiye'nin yakın dönemine ilişkin ilginç açıklamalar geldi.

"KIBRIS'A MÜCAHİT YETİŞTİRDİK"

1960 darbesi sonrası 1962-1965 yılları arasında Milli Türk Talebe Birliği'nde Tiyatro Müdürlüğü yapan Metin Akpınar, Milli Türk Talebe Birliği için, "Mübalağa etmiyorum. Bir iki saatte sokağa 50 bin kişi çıkarırdı. Bu çok önemli bir etkinlik. Bugün 50 bin kişiyi toplayamazsınız" diye konuştu.

SÖYLEMEKTE TEREDDÜT EDİYORUM

Metin Akpınar, 1964 yılında Kıbrıs'ta artan saldırılar üzerine dernek merkezinde yetiştirdikleri silah eğitimi yaptırdıkları 115 genci "mücahit olarak Kıbrıs'a" gönderdiklerini söyledi. Akpınar, "Evet, bunu söyleyip söylememe noktasında tereddüt ediyorum.

115 GENCİ EĞİTİP KIBRIS'A GÖNDERDİK

Biz Milli Türk Talebe Birliği'nde, Kıbrıs'a 115 tane mücahit yetiştirdik ve bizim aşağıdaki spor salonumuzda kara kuşak karateci yardımıyla, Ercan Çitlioğlu kulakları çınlasın; hocamın da katkılarıyla orada bu arkadaşlar ciddi çalışma yapıldı. Bu arkadaşlar yakın dövüş ve beden eğitimlerini bizde yaptılar. Silah eğitimlerini başka yerde yaptılar. MTTB'nin böylede ciddi bir katkısı vardır. Bunu da övünerek söylüyorum" dedi.