Gündem
29 Eyl 2016 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Mete Yarar'dan İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı iddiasına yanıt!

İngiltere'nin Türkiye'de bazı aşiretlere para dağıttığı iddialarına Güvenlik Uzmanı Mete Yarar cevap verdi.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı iddiasına ilişkin iddialara hiçbir aşiretin hainlik yapmayacağını söyledi. Yarar, hainin hain olması için Türk, Kürt, Laz veya Çerkez olmasına gerek olmadığını ifade etti.

Yarar, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "Kara Gece 15 Temmuz ve Sonrası Konferansı"nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gecede olmadığını, geniş bir arka planı olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Yarar, "7 Şubat MİT krizi, arakasında 17 - 25 Aralık, arkasından barikatlar, DAEŞ'in saldırıları, arkasından da cunta hareketi. Her birine bakıldığında yaklaşık 6 ay ile bir sene arasında yaptıkları eylemler bunlar. Kimisi yargının, polisin darbesi, kimisi ekonomiye darbe, kimisi PKK'nın, kimisi cuntacıların darbesi." diye konuştu.

İNGİLTERE AŞİRETLERE PARA DAĞITTI İDDİASI

İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı iddiasına da değinen Yarar, "Bölge halkı hiçbir barikatın arkasında durmadı, PKK'ya destek vermedi, bölünmeye destek vermediler. Evlerini bıraktılar ki güvenlik güçleri PKK'lılara daha rahat operasyon yapsınlar, 500 bin kişi gönüllü olarak evini terk etti. Ben Türkiye'de kim ne para verirse versin hiçbir aşiretin böyle bir hainlik yapacağına inanmıyorum. İçinden hain çıkmaz mı, hainin hain olması için Türk, Kürt, Laz, Çerkez olmasına gerek yok ki. Hainin başına sıfat koymaya gerek yok. Bunu organize edecek bir yapı Güneydoğu Anadolu bölgesinde yok, eğer olmuş olsaydı, barikatlar döneminde yapılırdı." ifadelerini kullandı.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, verdiği bir röportajda, İngiltere'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlere para dağıttığını iddia etmişti.