Medya
10 Haz 2017 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:45

Mesut Yar'dan flaş iddia! Endemol Shine Türkiye piyasasını terk ediyor!

Paramparça, Dayan Yüreğim ve Evlat Kokusu gibi dizilerin yapımcısı Endemol Shine Türkiye, krizden çıkamadı ve Türkiye'yi terketmeye hazırlanıyor.

Endemol Shine Türkiye'de kriz Paramparça sonrası çekilen dizilerin tutmamasıyla başladı.

Dizileri yapan dramalar bölümünün kapatılacağı iddiasıyla başlayan süreçte CEO Hakan Eren, Dramalar Direktörü Cengiz Deveci ve Genel Müdürü Gökhan Tatarer başta olmak üzere üst düzey yöneticilerle yollar ayrılmıştı.

Kriz, Dayan Yüreğim oyuncuları ve set ekibinin şirket önünde yaptığı "Paramızı verin" eylemiyle artık iyice saklanamaz hale gelmişti.

Posta yazarı Mesut Yar, Endemol Shine'nin Türkiye'den çekilmeye hazırlandığını yazdı.

İşte o yazı:

Sanırım çekiliyorlar

Güney Amerika’da operasyonları azalttılar. Arjantin’den çekildiler. Avrupa’da İspanya, Portekiz ve yakın ülkeleri tek çatı altında toplayarak küçüldüler. İster istemez sıra Türkiye’ye geldi. Ve sanırım Endemol Shine grubu en önemli TV pazarlarından biri olarak kabul edilen ülkemizden de çekiliyor...

Açıkçası parasızlıktan filan değil. Endemol’ün Türkiye’de ciddi para edecek ve hemen her şekilde nakde dönüşecek (başta Paramparça dizisi olmak üzere) bir arşivi var. Ama demek ki hesap başka...

Neyse alacaklar ödenecek ve büyük bir grup pazardan çekilecek. Yeni gelen gruplar için bu puslu bir ufuk olur mu kestiremiyorum?