Gündem
10 Ara 2016 17:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Meslek örgütlerinin "tutuklu gazeteciler" eylemine valilik engeli!

Aralarında TGC'nin de olduğu basın meslek örgütleri tutuklu gazeteciler için Silivri Cezaevi önünde eylem yapmak istedi. Valilik son anda engelledi.

Gazetecilik örgütlerinin tutuklu gazeteciler için Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yapma girişimi Valilik tarafından engellendi. Günlerdir hazırlığı yapılan ve sosyal medya üzerinden duyuruları yapılan eylem Silivri Cezaevi'nin uzağında yapılmak zorunda kalındı.

İNSAN HAKLARI GÜNÜ SEÇİLMİŞTİ

146 tutuklu gazeteciyle dayanışma amacıyla dokuz meslek örgütü 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Silivri’de buluşma çağrısı yapmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın İş Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Haber-Sen, Basın Enstitüsü Derneği (IPI), PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilciliği bugün saat 12.00’de Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazetecilerle dayanışma için yapmak istediği basın açıklaması valilik tarafından engellendi.

VALİLİK EMRİ VAR, İZİN YOK!

"Gazeteciliğin suç olmadığının” vurgulanacağı eyleme gitmek isteyen basın meslek örgütü temsilci ve üyelerinin araçları Silivri yolunda durduruldu.

Silivri Cezaevi önüne gitmelerine izin verilmeyen gazeteciler, cezaevine yakın bir noktada basın açıklaması gerçekleştirerek tutuklu gazetecilerle dayanışma mesajı verdi.