Medya
29 Ağu 2017 08:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Meryem dizisinin setinde ne oldu? Yönetmen, neden aniden işi bıraktı?

Kanal D'nin başrolünü Ayça Ayçin Turan, Cemal Toktaş ve Furkan Andıç'ın paylaştığı 'Meryem' dizisinde yaşanan yönetmen krizinin perde arkası ortaya çıktı.

Kanal D'nin sevilen dizisi Meryem'in ilk 4 bölümünü çeken yönetmen Mustafa Şevki Doğan'ın, başarılı reytingler alan diziyi aniden bırakması çok şaşırtmıştı.Diziden neden ayrıldığı anlaşılamamış ve Meryem'in gelecek bölümlerinin aynı etkiyle sürdürülmesi konusunda şüpheler oluşmuştu.

Habertürk gazetesinden Mustafa Doğan "Meryem krizinin perde arkası" başlıklı yazısında bu konuya açıklık getirdi. Ayça Ayçin Turan, Cemal Toktaş ve Furkan Andıç'ın başrolleri paylaştığı 'Meryem' dizisinde Kanal D yöneticisi ile yönetmeni karşı karşıya getirince ipler kopmuş.

Mustafa Doğan, kamera arkasında yaşanan bu olayları köşesine böyle taşıdı:

Ayça Ayçin Turan, Cemal Toktaş ve Furkan Andıç’ın başrolleri paylaştığı ‘Meryem’ dizisinde yönetmen krizi çıkmıştı biliyorsunuz.

Dizinin başarısında önemli pay sahibi olan Mustafa Şevki Doğan, geçen çarşamba izlediğimiz dördüncü bölüm itibarıyla koltuğu Barış Erçetin’e teslim etti.

Peki ne oldu da Doğan, reytinglerde başarılı bir grafik çizen bu işten ayrılma kararı aldı?

Kulağıma gelenlere göre, perde arkasında büyük bir çekişme yaşanmış...

Kanal D Dramalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Vural, Mustafa Şevki Doğan’dan habersiz kurguya girmiş ve ipler kopmuş. (Normalde kurguya yönetmen girer. Olması gereken budur.)

Aslında bu, diğer projelerde de zaman zaman yaşanan bir durum. Ama Doğan, meslektaşları gibi olayı sineye çekmemiş. Reytinge falan da bakmayıp yakmış gemileri.

Peki bu değişiklik diziye nasıl yansır derseniz, ben negatif yansıyacağını düşünenlerdenim ama belli de olmaz tabii. Bekleyip birlikte göreceğiz.

Bitirmeden, Kore menşeli diziye dair izlenimlerimi de paylaşayım...

Hikâyenin merkezinde, aşkı için kendi hayatından vazgeçmeyi göze alan Meryem, güç uğruna şeytana ruhunu satan Oktay ve sevdiği kadını kaybedince yaşama nedeni onun intikamını almak haline gelen Savaş var.

Yolları sürekli kesişen ve kaderleri birbirlerine bağlı olan üçlüden Meryem ile Savaş arasında ilk aşk kıvılcımları çaktı bile. Bundan sonrası malum ama rejinin mahareti ve başarılı oyunculuklar sayesinde izlemesi keyifli bir iş çıkmış ortaya.

Ayça Ayşin Turan ve Cemal Toktaş, performanslarıyla dizinin başarısında büyük pay sahibi.

Turan için ekranların yeni Beren Saat’i dersem abartmış olmam. Doğru adımları atarsa önü açık.

Toktaş ise “Karadayı”nın Savcı Turgut’unu anımsatan Savcı Oktay rolüyle bence sınıf atladı. Kariyerinin şimdiye kadarki en iyi performansını ortaya koyuyor ve alkışı hak ediyor.

Senaristler zaman zaman ters köşeler yaparak izleyiciyi şaşırtabilirse sezon sonunu çıkarır. Klişeler üzerinden ilerlerse, dizi sezonunun açılıp iddialı işlerin yayına girmesiyle kısa zamanda gözden düşer.