Medya
25 Tem 2015 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Melih Altınok, Hürriyet temsilcisine çaktı! "Aptallıktan ziyade provokatörlük"

Melih Altınok, köşesinde medyanın son dönemdeki yaklaşımlarını eleştirdiği yazısında Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış'a çakmayı da ihmal etmedi.

Sabah yazarı Melih Altınok, köşesinde "Aptallıktan ziyade provokatörlük" başlıklı yazısında medyanın son dönemdeki yaklaşımlarını eleştirdiği yazısında Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış'a çakmayı da ihmal etmedi.

Gazetesinde Tanış'ın Obama'yı yalanladığını da örneği ile anlatan Altınok, bakın neler yazdı:

"Öyle ya, birtakım sorulara yanıt bulmadığı için ülkesinin dış politikasına karşı eleştirel bir tutum takınan gazeteci, güvendiği kaynaklarca enforme edilince netleşir değil mi?

Bakın, ABD'deki en marjinal internet sitelerinin dehlizlerinde gezip Türkiye'ye ve Erdoğan'a mal edecekleri "cihadist" yaftası arayan zehir hafiyeler, Obama'nın son açıklamalarının üstünü örtmeye çalışıyor.

Peki niçin? Aslında cevabı net. Obama'nın sözleri, Türkiye'nin "İslami teröre" destek verdiği tezine yandaş bulmak için Washington'da lobi lobi gezen bu gazeteci imitasyonlarını hiç de memnun etmedi.

Obama'nın Suruç katliamı, PKK'nın terör saldırıları ve Türkiye'nin DAEŞ'e karşı kararlı operasyonlarıyla ilgili itinayla unutturulmaya çalışılan sözlerini hatırlayalım.

Hatırlayalım ki, Gülen çetesinin mütercim tercümanlığında çevirdikleri eleştirel İngilizce metinlerin kuşdilinden hallice olduğu ortaya çıksın.
"Türkler, Ürdünlüler ve diğerleriyle birlikte sadece IŞİD'in etkili olduğu çevreyi küçültmeye çalışmıyoruz, aynı zamanda Suriye'ye sınırdan giren yabancı savaşçı akışını durdurmak için bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz." (BBC/ 24 Temmuz 2015)

Doğru, zaten Obama kim ki? O değil miydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, Suruç katliamıyla, gencecik polis memurlarını uykusunda yakalayıp vahşice katleden PKK'yı DAEŞ'le bir kefede kınayan! PKK'nın domuz bağlı ekolojik, feminist mücadelesinin değerini bilmeyen...

BAKAN YALANLAYAN GAZETECİ

Evet, provokatör gazetecilerimiz için zor günler. Kanal D'nin anchorman'ı bile son olaylar nedeniyle tatilinin tadının kaçtığından yakınıyordu Twitter hesabında. Olsun, yine çok sıkmasınlar canlarını. Çıkmadık candan ümit kesilmezmiş.

Eğer çok çaresiz kalırlarsa, aralarında utanmayı sorun etmeyen pek çok isim var, biri çıkar Obama'yı yalanlar geçer. Hayır, yapmadıkları şey değil, o yüzden söylüyorum.

Buyurun Hürriyet tipi gazeteciliğin henüz iki ay önce şahit olduğumuz ancak üzerinde pek durmadığımız güzide örneklerinden biri aşağıda işte:

Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Suriyeli muhalif gruplara eğit-donat eğitimine başlandığı yolundaki açıklamasını yalanladı.

Tanış, 'Başladı diyenlere sakın inanmayın' dedi. (T24/ 24 Mayıs 2015)

Ama başladı.