Gündem
31 Tem 2014 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Melek Anne MEB'e bir okul daha bağışladı

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, Kahramanmaraş’ta 1.5 milyon liraya mal olan bir ilköğretim okulu yaptırdı.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir okul daha bağışladı. Hayırsever Melek İpek tarafından Kahramanmaraş’ta yaptırılan ve 1,5 milyon liraya mal olan ilköğretim okulu, yeni öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ediliyor.

NÜKLEER SALDIRIYA BİLE DAYANIKLI

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Melek İpek İlköğretim Okulu mimari özellikleri ve öğrencilere sunacağı imkanları ile eğitimde öne çıkacak. Projenin müteahhitliğini yapan Fehmi Büyükdereli, okulu özel bir proje olarak hayata geçirdiklerini belirtti. Okulun mimarisi ile örnek bir okul olduğunu söyledi.  

Kahramanmaraş’ın, Dulkadiroğlu ilçesi Namık Kemal Mahallesi’nde yapılan okul 50’şer metrekarelik 18 sınıftan oluşuyor. Büyükdereli, “Okulda özürlü asansörüne kadar her türlü ayrıntı düşünüldü. Güvenlik için kamera sistemi kullanıldı. Okulda nükleer saldırıya karşı özel havalandırma sistemli sığınaklar bile mevcut” dedi. Sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine ağırlık veren Koza İpek Vakfı, otel konforunda yurtlarla üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunarken, Türkiye’nin önemli sorunlarından derslik ihtiyacına da yapılan okul binalarıyla katkı yapıyor.

TARİHİ OKUL RESTORE EDİLİYOR

Melek İpek, Kahramanmaraş’ta yaptırdığı okulun yanındaki tarihi ilköğretim binasını bu amaçla restore ettiriyor. Restorasyonun tamamlan-masının ardından bu okul da yine Milli Eğitim Bakanlığı’na verilecek.