Medya
15 Mayıs 2017 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:41

Mehmet Ocaktan'dan olay yazı: Bahçeli'den huylanıyorum!

Karar Gazetesi'nden Mehmet Ocaktan, bugünkü yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin idam cezasının geri getirilmesine ilişkin tavrına değindi..

İdam cezasının geri getirilmesi halinde bu suçun geriye dönük bir şekilde uygulanamayacağını belirten Ocaktan, Bahçeli'nin söz konusu çıkışlarından "huylandığını" belirtti.

Ocaktan'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Her dönemde yeni siyaset icatları çıkaran Bahçeli bugünlerde yeniden elinde idam ipiyle dolaşmaya başladı. Açıkçası bu yüzden fena halde tırsıyorum. Acaba diyorum Bahçeli’nin kafasında yine ne tür formüller var? İktidar olmak için üreteceği formüllere hiçbir itirazım yok, olamaz da... Zira her partinin iktidar hesabı yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Ama iş idam olunca doğrusu gerilmemek mümkün değil.

Öyle anlaşılıyor ki bu defa Bahçeli’nin idam konusunda acelesi var. Bu işin bir an önce halledilmesi için AK Parti’ye yaptığı çağrı gerçekten ürkütücü: 'MHP buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi. Cumhurbaşkanı kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Evet. O halde durmayalım, alttan almayalım, geciktirmeyelim. Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim.'

Şimdi soru şu; idam yasalaştığında FETÖ darbecilerine uygulanacak mı? Hayır, çünkü yasa geriye işlemiyor...

Peki Öcalan’a uygulanacak mı? Hayır, çünkü yasa geriye dönük olarak işlemiyor...

Peki, kim için çıkacak bu yasa, elbette bundan sonra aynı suçu işleyecek olanlar için...

Kaldı ki, yıllardır demokratik dünya ile aynı dalga boyutunda buluşabilmek için, yasal mevzuatında önemli değişimler gerçekleştiren Türkiye’nin, vesayet dönemlerindeki o ağır iklime dönmesi herhalde büyük bir talihsizlik olacaktır.

İşte bu yüzden Bahçeli’nin durup dururken böylesine milimetrik dönüşler yapmasından gerçekten huylanıyorum. Bence bu konuda özellikle AK Parti’nin daha dikkatli bir analiz yapmasında fayda var..."