Medya
24 Mar 2015 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Mehmet Metiner, Demirtaş ve Hürriyet'te sert çıktı!

HDP'nin Kürtler'in CHP'si olmaya çalıştığını ileri süren Metiner, ismini vermeden Hürriyet ve Zaman'ın HDP'nin sözcüleri haline geldiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerini "ağzının ayarı iyice kaçmış" sözleriyle eleştirdi. HDP'nin Kürtler'in CHP'si olmaya çalıştığını ileri süren Metiner, ismini vermeden Hürriyet ve Zaman'ın HDP'nin sözcüleri haline geldiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner 24 TV’de Ersoy Dede’nin moteratörlüğünü yaptığı Açık Görüş programına konuk oldu. Metiner çözüm sürecinde gelinen son aşamayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini değerlendirdi. İşte Metiner'in o sözleri;

"AĞZININ AYARI İYİCE KAÇMIŞ"

Kendisi başkalarının Kürdüne döndüğü için herkesi öyle sanıyor. Ağzının ayarı iyice kaçmış. Cumhurbaşkanımız üzerinden kendine prim yapmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanımıza sataşarak birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Selahattin Demirtaş Beyaz Türklerin makbul Kürdü. Ben ne PKK’nın ne devletin Kürdüyüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt kardeşiyim. Varsın birileri ‘Erdoğancı’ desin gurur duyarız.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dava arkadaşı olmak şereftir.

"YÜREĞİN YETİYORSA ÇAĞRI YAP"

Recep Tayyip Erdoğan’ların dünyasında asla birbirini kullanmak yoktur. Selahattin Demirtaş değilmidir 6-7 Ekim olaylarında kitleleri sokağa çağıran. Yüreği yetiyorsa Kandil’e hiçbir şart koşmadan silah bırakma çağrısı yapsın. HDP projesi Kürtleri CHP’lileştirme projesidir. Demirtaş ‘Biz olduğumuz sürece sen Başkan olamayacaksın dedi. Bumu HDP’nin varlık nedenidir? Silahları bırakılması için hangi somut adımı attı.

"GERİLLA KIYAFETİ GİYİYOR"

AK Parti’de görüş ayrılığı yoktur. Biz bundan sonra hiçbir şekilde HDP’nin AK Parti’yi kullanarak pearı yapmasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar Kandil Öcalan’ın çağrısı üzerine hangi somut adımı attı. HDP Öcalan’ın değil Kandil’in partisine dönüştü. HDP süreç konusundaki iyi niyetimizi istismar ediyor. Cumartesi Günü Diyarbakır’da Öcalan’ın mektubu okunuyor Nevruz kutlamaları yapılıyor Demirtaş ortalıkta görünmüyor. İstanbul’da gerilla kıyafeti giyiyor. Diyarbakır’da güneş gözlüğüyle poz veriyor. HDP kendine güveniyorsa silahların arkasına sığınmasın.

O İKİ GAZETE DEMİRTAŞ’IN PROPAGANDASINI YAPIYOR

Dikkat ederseniz ‘Türkiye Türklerindir’ mottosuyla çıkan malum gazete ile paralel yapının sözcüsü olan gazete her Allah’ın günün Demirtaş’ın demeçlerini görüyor, onun arkasında duruyor. Onun propagandasını yapıyor. Paralel Yapı onların arkasına sığınıyor. HDP’yi şunu söylemek zorundayız 'Siz bizim hükümetteki ortağımız değilsiniz.' Kendi taleplerinin siyasetini kendileri yapacaklar. AK Parti ancak iktidar olursa çözüm süreci başarıya ulaşacaktır. Selahattin Demirtaş’ın Kürtler için daha çok demokrasi gibi bir kaygısı yoktur.