Medya
23 Ağu 2014 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Mehmet Barlas'tan Hayrünnisa Gül'e intifada önerileri

"Asıl intifadayı ben başlatadım" diyen Hayrünnisa Gül'e Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas adres gösterdi.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Hayrünnisa Gül'e 'intifada' için Gezi Parkı'nı önerdi. Barlas, Gül'e müttefik olarak da Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ü önerdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün "İkinci intifadayı ben başlatacağım" tartışılmaya devam ediyor. Mehmet Barlas, Gül'e methiyeler düzen Ertuğrul Özkök'le birlikte Gezi Parkı'dan 'intifada'yı başlatma çağrısı yaptı.

Mehmet Barlas'ın 'Aptallara kızmam ama mütecaviz aptallara kızarım' başlıklı bugünkü yazısının ilgil kısmı şöyle:

İNSAN ZEKASINA TECAVÜZ

İnsan zekâsına tecavüz anlamı taşıyan bu tür yorumlara bir örneği Abdullah Gül'ün eşinin, Gül'ü zor durumda bıraktıkları kesin olan duygusal ve tepkisel söylemlerinde "Renkli, farklı, acayip bir şahsiyet ve kadın duruşu" bulan Ertuğrul Özkök'ün dünkü Hürriyet'te yer alan yazısından verebiliriz...

Bakalım daha ileri günlerde bu meslektaşımız Bayan Gül ile birlikte Gezi Parkı'na gidip "İkinci İntifada"yı başlatmak üzere bir şeyleri birlikte taşlayacaklar mı? Sonra da bir sıraya oturup "1997'deki 28 Şubat ne güzeldi" diyerek nostalji yapacaklar mı? Eğer Abdullah Gül eşini "Yeter artık" diye uyarırsa eşi de ona, Ertuğrul Özkök'ün yazısında varsaydığı gibi "Sen şöyle bir kenara çekil" diyecek mi?

HÜRRİYET'İN YAPTIĞI GAZETECİLİĞİN GELECEĞİ YOK

Önemli bir kitle gazetesi olan Hürriyet'i vesayetçi bir fraksiyon organına dönüştüren ve okurlarına, olanları ve olacakları değil de, eziklerin hayalleri ile dedikodularını haber ve yorum olarak sunan bu tür gazetecilik anlayışının geleceği herhalde yok.

Eşinin başı örtülü olduğu için Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini engelleyenlere "Kaosa kalkan eller" manşeti ile destek verenlerin şimdi Gül'ün eşinin nedeni anlayışla karşılanması zor tepkisinde kendilerini bulmaları, hem gülünç hem de acıklı değil midir?

Yazının tamamı okumak için tıklayınız