Gündem
16 Nis 2014 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Mehmet Ali Şahin: ABD istersek Gülen'i verecek!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin, ABD Büyükelçisi Ricciardone ile görüşmesini anlattı.

AKP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyarette ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüşen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Fethullah Gülen grubunun faaliyetleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Kendisi bu grubun dini bir eğitim yapan bir grup olduğunu biliyorduk ama son zamanlarda gördük ki, siyasi değerlendirmeleri var. Türkiye bir talepte bulunursa, üzerimizde düşeni yaparız tarzında bir ifadesini izlenim edindim” dedi.

Kanal 24’te Elif Çakır’a açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Genel Merkez’i ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yaptığı görüşmedeki gündem maddelerini anlattı.

Mehmet Ali Şahin’in ifadelerinden satırbaşları şöyle:

ERMENİ TASARISI

Basına kapalı bir görüşmeden açıklama yapmak istemem. Ancak kendisi de bir kısmını açıkladı. "Ermeni tasarısının her yıl temcit pilavı gibi sık sık gündeme gelmesinden rahatsızız" izlenimi edindim.

TWITTER
Twitter devletin gizli belgelerini yayınlıyor. Devletin gizli bilgilerini yayınlayan Manning isimli kişinin ömür boyu hapse çarptırıldığını hatırlattım kendisi de kabul etti. Twitter, Youtube gibi sosyal paylaşım siteleriyle ilgili 407 yargı kararı var. Özel hayatın gizliliğiyle ilgili 6708 başvuru var. Sayın Büyükelçi de, Twitter ekiplerinin gelmesinden hoşnut oldu.

'PARALEL YAPI' VE GÜLEN

Fethullah Gülen grubunun faaliyetleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Kendisi bu grubun dini bir eğitim yapan bir grup olduğunu biliyorduk ama son zamanlarda gördük ki, siyasi değerlendirmeleri var. "Türkiye bir talepte bulunursa, üzerimizde düşeni yaparız" tarzında bir ifadesini izlenim edindim.

SEÇİM SONUÇLARI

Sayın Büyükelçi yerel seçim sonuçlarında AKP’nin çok önemli başarı sağladığını, bunda da Başbakan Erdoğan'ın payı olduğunu söyledi.

Radikal