Televizyon
24 Nis 2017 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

Mehmet Ali Erbil'in 2009'daki videosu olay oldu!

Mehmet Ali Erbil'in 2009 yılında bir programında yaptığı konuşma sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına girdi.

Mehmet Ali Erbil'in 2009 yılında bir programında yaptığı konuşma sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına girdi. Erbil, FOX TV'deki programında İDO ile yaptığı yolculuk üzerinden AKP iktidarını eleştirmişti.

O programda, İDO içerisinde bulunan televizyonlarda Kanal 24'ün yayımlanmasını eleştiren Erbil, "İDO da iktidarın İDO'su ya, bir tek iktidar yanlısı Kanal 24 yayımlanıyor. Onu da punduna getirmişler, böyle bir şey yok. TRT olsa, ona da razıyız, TRT herkesin seyredebileceği bir kanal, ancak (Kanal 24) çok seyredilen bir kanal da değil. İktidarın partisinin hangi kanalıysa o. Bir de kardeşim, bindik AKP seçim otobüsünü bekledik, 20 dakika geç kalktı. Hani çoğulcu demokrasiydi bunlar, hani insan haklarıydı bunlar? Kendilerine gelince yontuyorlar, şimdi MHP'nin otobüsünü bekler miydi o İDO? Bunlar küçük şeyler ama mide bulandıran şeyler. Ne olacak, tek partili döneme mi döneceğiz acaba. Böyle koyun gibi olursanız döneriz" ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin Başbakanı Erdoğan ise Karaman'da katıldığı bir mitingde Erbil'in sözlerini "Tutturmuş bir şey televizyon, televizyon... Hayırdır ya televizyonda şov mu yapacaksın?" diye cevaplamıştı.

Erbil'in 8 sene önce kullandığı bu ifadelerin yer aldığı video, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından yeniden paylaşıma sokuldu.

İŞTE O ANLAR