CineRadar
17 Nis 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Mehmet Ali Erbil'i fena dövdüler!

Nisan ayının 3. vizyon haftasında sinemalara rekor sayıda yeni film geliyor. Bu hafta tam 10 film var! Sinemaseverlerle salonları doldurmaya ve film izleme keyfini yaşamaya devam ediyoruz.

Bu ay sinemalara film yağmaya devam ediyor. Sinemaseverler pek çok film arasından kendi istediklerine gitme şansına sahipler.

Haftanın gösterime giren tüm filmlerini tanıtmaya devam ediyoruz, okuyun ve sinemaya ne izlemek istediğinizi bilerek gidin!

Polis Akademisi: Alaturka

Ali Yorgancıoğlu’nun yönettiği ve Yolanthe Cabau, Mehmet Ali Erbil, Peker Açıkalın ile Sümer Tilmaç’ın oynadığı Polis Akademisi: Alaturka, 17 Nisan 2015′de Warner Bros. dağıtımıyla Aydın Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İpini koparan herkesin alındığı Polis Akademisinin aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet’in başına gelen bir dizi komik olay seyirciyi bol gülmeli bir serüvene sürüklüyor. Haşmet sertleştikçe kontrolü kaybeder, o kontrolü kaybettikçe Polis Okulu yeni öğrenciler için daha eğlenceli bir yer haline gelmeye, Haşmet’in hayatı ise ufak ufak bir kâbusa dönüşmeye başlar.

Sebahat & Melahat

Hasan Kalender’in yönettiği ve Seymen Aydın, Adem Yılmaz, Deniz Oral, Mehmet Ulusoy, Sabriye Kara, Ece Koroğlu, Bahar Başar ile Emin Gümüşyaka’nın oynadığı Sebahat & Melahat, 17 Nisan 2015′de Cine Film dağıtımıyla MinT Sinema tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sebahat ve Melahat, iki kadının, çapkınlık yaptıklarını öğrendikleri kocalarını bulmak için Karadeniz’den İstanbul’a uzanan yolculuklarını konu alıyor. Sebahat ve Melahat’i sinemaya taşımanın en büyük hayalleri olduğunu belirten Seymen Aydın ve Adem Yılmaz “Bu hayalimizi hayata geçirmemize fırsat verdiği için Mint Yapım – Birol Güven’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Senden Bana Kalan

Abdullah Oğuz’un yönettiği ve Ekin Koç, Neslihan Atagül, Zeynep Kankonde ile Sabri Özmener’in oynadığı Senden Bana Kalan, 17 Nisan 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla ANS Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.



18 yaşına girdiği gün, dedesinden kalan mirası alabilmesi için yerine getirmesi gereken vasiyet gereği köy okulundan mezun olması gereken Özgür, geldiği köyde hayatının en büyük sırrı ve aşkıyla tanışacaktır. Elif, Özgür’ü geçmişi ve yeni geleceğiyle tanıştıracaktır. Ancak Elif’in de bir sırrı vardır. Elif ve Özgür’ün beraber geçireceği günler Özgür’ün mirasa değil geçmişine, aşkına ve çocukluğuna uzandığı bir yıl olacaktır.

Eksik

Barış Atay’ın yönettiği ve Özgür Emre Yıldırım, Nur Sürer, Barış Atay, Toprak Sağlam, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit ile Sarp Akkaya’nın oynadığı Eksik, 17 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Barikat Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eksik, ’80 darbesi sonrası, parçalanan bir ailenin, 30 yıllık ayrılık sürecine ışık tutmaya çalışırken, bir anne (Melek) ve birbirinden ayrı büyümek zorunda kalan iki oğlu (Türker ve Devrim) arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Üçünün de yıllarca derinlerde sakladıkları özlemle karışık öfkelerine, geçmişte kalmış bir kırılmanın parçalarını birleştirme çabalarına ve hayatlarında ilk kez yüzleşmelerine tanıklık etmeyi amaçlıyor.

Mihrez: Cin Padişahı

Doğa Can Anafarta’nın yönettiği ve Melisa Toros, Tarık Ündüz, Doğa Konakoğlu, Gizem İlhan ile Leyla Yüngül’ün oynadığı Mihrez: Cin Padişahı, 17 Nisan 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films – Siyah Martı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İlk kez bir filme konu olan cin padişahı yıllar önce gerçekleşmiş bir olaydan yola çıkarak senaryolaştırıldı. Bir grup gencin daveti üzerine aralarına katılan cinler, hayatlarında yok saydıkları bir olayın bedelini ödetmek için peşlerini bırakmaz. Şeytani cinler bu gençlere halüsinasyon göstererek akıllarını çelme gücüne sahiptir ve bu durum hayatlarını altüst edecektir.

Kanunun Kuvveti

Cedric Jimenez’in yönettiği ve Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Celine Sallette ile Melanie Doutey’in oynadığı Kanunun Kuvveti (La French), 17 Nisan 2015’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



1975 Marsilya, genç polis memuru Pirere Micheal bölgeye yeni atanmıştır ve organize suçlarla baş etmek ilk hedefidir. Ortadan kaldırmak istediği suç örgütü de mafia örgütü French Connection’dır. Pierre Micheal, örgütün başındaki ünlü mafya babası Gaetan Zampa’nın hedefi haline gelir. Her ikisi de birbirinden kurtulmak için daha önce denenmemiş olanı denemek zorunda olduklarını anlayacaklardır.

Ejder Yuvası

Soong Yuefeng’in yönettiği ve Jiao Xu, Guanlin Ji, Ying Huang ile Dawei Shen’in seslendirdiği animasyon film Ejder Yuvası (Dragon Nest: Warriors’ Dawn), 17 Nisan 2015’de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Elfler ve insanlar Altera topraklarında barış içinde yaşarlarken, kötü kalpli Elf Elena, karanlık dağlarda uyuyan kara ejderin uyandığını ve insan topraklarına saldırmak için ordusunu toplamaya başladığını söyler. Güzel ve çekici Elf prensesi Nerwin muhafızı Liya ile birlikte yaklaşmakta olan tehlikeyi haber vermek ve ejderhaya karşı birlikte savaşmak ve yardım için insan topraklarına, kralın yanına giderler.

Tek Aşkım

Charlie McDowell’ın yönettiği ve Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson ile Kiano Cason’ın oynadığı Tek Aşkım (The One I Love), 17 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Boşanmanın eşiğinde olan Ethan ve Sophie, evlilik terapistlerinin önerisiyle doğayla iç içe, güzel bir kır evine tatile giderler. Romantik ve eğlenceli başlayan bu hafta sonu kaçamağı, beklenmedik sonuçlar doğuracaktır. Orada kendilerinin çok daha iyi ve güzel versiyonlarının karşı kulübede yaşadığını keşfedince olaylar çığırından çıkar. Filmin başrollerini Mark Duplass ile Mad Men dizisindeki rolüyle ünlenen Elisabeth Moss paylaşıyor.

Kuzular Firarda

Mark Burton ile Richard Starzak’ın yönettiği ve John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber ile Kate Harbour’un seslendirdiği animasyon film Kuzular Firarda (Shaun The Sheep The Movie), 17 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kuzular, çiftlikteki işlerden sıkılmış, tatil yapabilmenin hayalini kurmaktadırlar. Bir gün hem çiftçi sahiplerini, hem de çoban köpeğini atlatıp tatil yaparlar. Fakat uyuyakalan çiftçinin karavanı birtakım aksilikler sonucu şehre kadar gidip gözden kaybolur. Kuzular, köpek dostlarıyla birlikte sahiplerini bulmak için şehre giderler ancak sahiplerini bulmak pek de kolay olmayacaktır.

Dönüm Noktası

Barry Levinson’un yönettiği ve Al Pacino, Greta Gerwig, Dianne Wiest ile Nina Arianda’nın oynadığı Dönüm Noktası (The Humbling), 17 Nisan 2014′de Mir Yapım dağıtımıyla Mir Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Philip Roth’un romanından uyarlanan filmde, Simon Axler bir anda ve açıklanamaz bir şekilde yeteneğini kaybettikten sonra girdiği bunalım sonucunda intihara meyilli hale gelen ünlü bir sahne oyuncusudur. Tekrar gündemdeki yerini alabilmek adına yarı yaşındaki lezbiyen bir kadınla ilişkiye girer. Kısa süre sonra, söz konusu ilişki, romantik çiftin geçmişlerindeki insanların yeniden hayatlarına girmeleriyle tamamen bir karmaşaya dönüşür.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.