Gündem
17 Oca 2014 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Mehmet Ali Birand mezarı başında anıldı

17 Ocak 2013'de hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand ölümünün 1. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye basının duayen isimlerinden gazeteci Mehmet Ali Birand, geçen sene safra kesesindeki stentin değişmesi için hastaneye yatmış ancak kalbinin durması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ölümünün 1. yıl dönümünde Birand bugün saat 11.30'da Anadoluhisarı'nda mezarının başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur, Milliyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, Posta Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Rıfat Ababay, CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar çok sayıda gazeteci, yazar ve Birand'ın çalışma arkadaşları katıldı.

Eşi Cemre Birand yaptığı açıklamada; "Birand'ın 1 yıl içinde unutulacağını tahmin etmedim zaten ama bir kaç gündür gelen sevgi işaretleri, anmalar bütün ailemizi çok mutlu etti. Unutulmadığını biliyorduk, unutulmayacağına da inanıyoruz. Onun gibi bir gazetecinin de Türkiye'den bir daha da geçmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Mehmet Ali cesurdu, cesur olduğunu da hiç bir zaman bilmedi, iyi bir insandı liberal bir insandı mesleğini çok seviyordu" şeklinde konuştu.

Oğlu Umur Birand'da "Bir yıl çok yavaş geçti. Yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu bu gün anladım. Bir yıl çok zor geçti, hem medyada, hem baba olarak hem dede olarak eksik bir yıl geçti. Ve hep öyle geçecek onun yerini dolduracak hiçbir şey yok" açıklamasını yaptı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol da yaptığı açıklamada "20 yıla yakın bir dostluğumuz vardı. Kendisini çok yakından tanırım, bazen bir çocuk kadar saf ve iyi niyetli, güleryüzlü dost. Sıkıntılı anlarda yardıma koşan bir dost" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de yaptığı açıklamada "Mehmet Ali Birand yeri doldurulamayacak kadar çok büyük bir üstadımızdı. Mekanı cennet olsun, ve Mehmet Ali'yi yalnız bırakmayan tüm dostlarına ve sevenlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Mehmet Ali Birand'ın mezarı başında Kur'an-ı kerim okundu ve dua yapıldı. Eşi Cemre ve oğlu Umur dua yapılarken kol kola birbirlerine sarıldılar. Yapılan duanın ardından törene katılanlara mevlit şekeri dağıtıldı.