Polemik & Kulis
04 Oca 2018 17:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:54

Medyaradar’dan Varan 2: Habertürk hangi başarılı ismi kadroya kattı?

Ortadoğu ve dipomasi alanlarında önemli haberlere imza atan usta gazetecinin yeni durağı belli oldu.

Türkiye Gazetesi ile geçtiğimiz gün yollarını ayıran Ankara Haber Müdürü Çetiner Çetin, Habertürk TV ile anlaştı. Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; usta gazeteci Habertürk TV’de yorumcu olarak yer alacak ve Gazete Habertürk’e de haberleriyle katkı sağlayacak. Çetiner’in görev yeri ise yine Ankara.

TÜRKİYE MACERASI KISA SÜRMÜŞTÜ

Irak, Suriye, İsrail ve Lübnan’ın da aralarında bulunduğu birçok çatışma bölgesinde 10 yıldan fazla bir süre başarılı haberlere imza atan Çetiner Çetin, 2017'nin Mayıs ayı başında Türkiye Gazetesi'ne transfer olmuştu. Medyaradar’ın ayrılık haberinin ardından bir açıklama yapan deneyimli gazeteci, “Değerli dostlar; Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü görevimden ve İhlas Medya grubundan kendi isteğimle bugün itibariyle ayrıldım. Haber serüvenine çok kısa süre içinde inşallah yeniden devam edeceğim. Saygılar..." ifadelerini kullanmıştı.



ÖNEMLİ HABERLERE İMZA ATTI

Daha önceleri NTV ve TRT TÜRK’ün Irak temsilciliğini yapan Çetin, bir dönem Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğünde çalışarak dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın basın danışmanlığı görevinde bulunmuştu. Yeni Şafak gazetesinde de Orta Doğu ve diplomasi başta olmak üzere önemli haberlere imza atmıştı.