Polemik & Kulis
13 Haz 2016 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

Medyaradar'dan Milliyet bombası! Dijital'in başına hangi isim getirildi?

Demirören Medya Grubu'na bağlı milliyet.com.tr'nin başına getirilecek isim belli oldu.

Milliyet.com.tr’nin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Serkut Bozkurt’un görevine bir süre önce son verilmişti.

Bu görevi yürütecek ismi Medyaradar açıklıyor!

Milliyet.com.tr Genel Yayın Yönetmenliği görevini deneyimli gazeteci Bülent Ayanoğlu yürütecek.

Ayanoğlu halen Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı yapan Mehmet Soysal'ın yakın arkadaşı.

İhlas Medya Grubu kökenli olan Ayanoğlu bir dönem Mehmet Soysal'ın görevinden alınmasının ardından TGRT Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunmuştu. 

Ayanoğlu son olarak TRT World'de Eğitim Dairesi'nin başındaydı.

BÜLENT AYANOĞLU KİMDİR?

1963 yılında Denizli'’de doğan Bülent Ayanoğlu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın bölümü’nden mezun oldu.

1976'’da Türkiye Gazetesi'’nde muhabir olarak göreve başlayan Ayanoğlu,1987’'de 1 yıl İngiltere'’de eğitim gördü. Türkiye Gazetesi'’nde sırasıyla muhabir, sayfa sekreteri, istihbarat şefi, haber müdür yardımcısı, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

1993 yılında gazeteden ayrıldı ve yeni kurulan TGRT haber müdürlüğü’ne getirildi. 1995 yılında İngiltere'’de televizyon yayıncılığı eğitimi alan Ayanoğlu, 1996 yılında TGRT'de genel müdür yardımcılığı(program), 1997 yılında ise İhlas Net A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı görevlerine getirildi.

Türkiye’'de ilk kez internette anında haber yayıncılığını başlattı. 2007 yılında Türkiye Gazetesi yazı işleri müdürü olan Ayanoğlu, 2011 yılında TGRT Haber genel yayın yönetmenliği’ne, 2011 yılı haziran ayında ise TGRT haber genel müdürlüğü’ne getirildi. 2013 yılı başında bu görevinden alındı. 

MEDYARADAR/ÖZEL