Polemik & Kulis
18 Tem 2016 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Medyaradar'dan Milliyet bombası! 15 Temmuz darbe girişimi 'kelle' aldı!

Milliyet Gazetesi’nde 15 Temmuz darbe gecesinde şok bir ayrılık yaşandı. Olayın başrolünde kimler var ve o gece neler yaşandı, kim neden görevden alındı? Medyaradar açıklıyor!

15 Temmuz askeri darbe girişiminin yaşandığı o fırtınalı gecede  Milliyet Gazetesi’nde de bomba gelişmeler yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın görevinden istifa etmesinin ardından o koltuğa oturması beklenen isimlerden yayın koordinatörü Ercüment Erkul, darbe gecesi gazetecilik refleksi ile Yıldırım Baskı yapmaya karar verdi.

Deneyimli gazeteci yıldırım baskıyı yaptı ama o baskıda geçen bazı ifadeler sonu oldu. Yıldırım baskıda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri Fahri Kasırga’nın ortalarda olmadığı şeklinde ifadeler yer aldı. İşte bu ifadeler gazetenin sahibi Erdoğan Demirören’i adeta çileden çıkardı.

Kendisinden habersiz yapılan yıldırım baskıdan ve haberde yer alan ifadelerden rahatsız olan Demirören, derhal Ercüment Erkul’un görevine son verdi. 

Gelen asıl bomba haber ise şu: Medyaradar’a gelen duyumlara göre, Demirören Medya Grubu Ercüment Erkul’dan Yıldırım Baskıyı izinsiz yaptığı gerekçesiyle bu parayı talep ediyor...

İŞTE 'KELLE' ALAN O YILDIRIM BASKI...







ERCÜMENT ERKUL KİMDİR?

Ercüment Erkul 1951 yılında Bor’da doğdu. Deniz Astsubay Okulu ve Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdi. 1973 yılında Hürriyet Haber Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. 38 yıl süreyle Hürriyet, Milliyet, Bulvar ve Gazete gazetelerinde Yazı İşleri Müdürlüğü, Telsim ve Vodafone’da İnternet ve İçerik Direktörlüğü yaptı.Erkul'un, Emniyet'in 'şike' ve 'teşvik' suçlamasıyla düğmeye bastığı günü, olayların perde arkasını topladığı KİM KİMİ TEŞVİKLEDİ isimli kitabı bulunuyor.

MEDYARADAR/ÖZEL