Polemik & Kulis
22 Şub 2016 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Medyaradar açıklıyor! Karar Gazetesi ne zaman çıkacak?

Star Gazetesi'nden ayrılarak internet medyasına transfer olan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan tarafından yayınlanan Karar.com yazılı basın hayatına başlıyor.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Star gazetesinden ayrılarak internet medyasına transfer olan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan Karar.com olarak basında yer alıyordu. Uzun çalışmalar ve uğraşlar sonucu Karar.com yazılı basın hayatına başlıyor....

Muhafazakar camianın merkez medyası olma iddiası ile yola çıkan ve Genel Yayın Yönetmenliği'ne son olarak Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan İbrahim Kiras'ın getirildiği gazete 7 Mart'ta piyasaya çıkacak.

Karar gazetesi için Sarıyer Reşitpaşa'da bulunan merkez binada hummalı çalışma devam ediyor.

Karar.com'dan yapılan açıklamada, "Hiçbir grubun, hiçbir hizbin, hiçbir şahsın yayın organı değiliz, olmayacağız. Bu, okurumuza taahhüdümüzdür" denildi.

İşte o açıklama:

YOLUMUZ GAZETEYE DOĞRU


Yaklaşık 8 aydır dijital medyada giderek güçlenen çalışmalarımızda yeni bir aşamaya ulaştık. Gazete için sürdürmekte olduğumuz çabalar sona yaklaştı ve 7 Mart’ta bayide olacağız.

Neden gazete yayınına geçiyoruz?

Karar.com çevresinde oluşan seviyeli ve dürüst yayıncılık anlayışının yolun bir yerinde yazılı mecra tecrübesine dönüşeceğini öngörüyorduk. Yola dijital medyadan başlamanın önemi ve gereğini biliyoruz. Elbette, kurum olarak modern medyanın bu yeni gerekliliğini korumaya devam edeceğiz. Hem dijitalde hem de yazılı basında ortak bir gazetecilik modeliyle yayın hayatımıza devam edeceğiz.

Karar gazetesinin bütün temel mesleki etik kurallara riayetin yanında olmazsa olmaz özelliği şudur:

Hiçbir grubun, hiçbir hizbin, hiçbir şahsın yayın organı değiliz, olmayacağız. Bu, aynı zamanda okurumuza taahhüdümüzdür. Aylardır ekibimize yönelik saldırıların nedeninin de bu bağımsızlık olduğunu biliyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun kurumsal, mesleki ve fikri bağımsızlığımızı koruyacağız.

Bugüne kadar herkesin gözü önünde gelişen çizgimiz neyse bugün de o çizgideyiz. Amacımız, Türkiye’nin son yıllarda başarıyla sağladığı dönüşüm, yenilenme ve vesayete karşı mücadelesinin kalıcılaşmasıdır.

Demokratik ve temel hakların muhakkak surette en yüksek değer olarak benimsendiği bir ülke için gazete çıkarıyoruz. İfade özgürlüğünün zenginleşmesini istiyoruz. En önemlisi de hangi fikir ve siyasi öneri olursa olsun sarf edilen sözün kaliteli ve seviyeli olmasını gözetiyoruz. Bütün bunların da güçlü bir vicdan ve hukuk duygusu gerektirdiğini biliyoruz.

Doğru haber, özenli yorum ve mutlaka seviyeli bir ifade gücü…

Karar’ın temel ayırıcı özellikleri bunlar olacak. Medyanın içinde bulunduğu bunalım ortamında bu iddiaları taşımak da bizi son derece zor bir görevin beklediğini anlatmaya yetiyor.

Mesleğimizin bize yüklediği bu sorumluluğu almaya ve prensiplerimizden ayrılmadan sürdürmeye hazırız.

Şimdiden en güçlü yazar kadrosu ve tecrübeli meslek insanlarından oluşan ekibe ulaştık. Projenin duyulmasından itibaren hem meslektaşlarımızdan katılma talebi hem de muhtemel okurlarımızdan gelen sabırsızlıkla beklendiğimiz haberleri heyecanımızı daha da artırdı.

Allah’ın yardımı ve okurlarımızın desteğiyle Türkiye’nin kaliteli, hesapsız, tuzaksız ve seviyeli medyası olacağız.

7 Mart’ta bayide buluşmak üzere…