Medya
15 Eyl 2012 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

MEDYA POSTA'YI KISKANIYOR, GÖRMEZDEN GELİYOR!

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand Posta'nın başarısının görmezden gelindiğini yazdı.

Kimse kıskanmasın, Posta’yı öveceğim...  Ben 15 yıldır bu gazeteye gurur duyarak yazı yazıyorum. Özellikle son dönemlerde yaptığı başarılı birinci sayfaları büyük keyifle izliyorum. Ancak baktım ki, kimseler ağzını açıp bir kelime dahi etmiyor. O zaman kolları sıvayıp size Rıfat Ababay’ı övmeye karar verdim. 

POSTA’YI KISKANIN...
 
Medya yöneticilerinin önemli bir bölümü çok kıskançtır. Her biri kendi yaptığı gazetenin en iyisi olduğuna inanır. İktidarı destekleyen gazetelerin birinci sayfalarına bakıp " Bizimki yine felaket yalakalık yapmış..." der veya aynı çizgideki “Sözde” arkadaşlarının yaptığı gazeteyi eline alıp "Sağolsun severim, ancak bu topluma bu kadar yabancı manşet atılır mı? Sanki burası İngiltere..." diye alay eder. Yazı işlerindeki diğer arkadaşları da, genel yayın yönetmenini alkışlar.
 
Bakmayın, yazarların da yöneticilerden pek farkı yoktur. Sadece kendi yazılarıyla doludurlar. Her konuşmalarına "Önceki gün yazdığım gibi..." cümlesiyle başlarlar. Egoları burunlarından fışkırır. Kıskançlığını bastırmış ya da bir başka meslektaşını övecek özgüvene sahip olanımızın sayısı çok azdır.
 
İşte biz böyle garip bir kesimiz. Kendi dünyamızın içinde birbirimizle didişir dururuz. Karşılaştığımızda çok sevişiriz, sırtımızı dönünce etmediğimiz laf kalmaz. Mesleğimiz eleştiriye dayanır. Herkesi eleştiririz, ancak kendimizin eleştirilmesine hiç tahamül edemeyiz.
 
Türk toplumunun tam bir aynasıyızdır. Zaten başka türlüsü de düşünülemez ki...
 
Uzun zamandır POSTA’nın son dönemlerdeki birinci sayfadan gözümüze soktuğu gazeteciliği kim görecek ve dikkatleri çekecek diye bekliyordum. Kapalı kapılar ardında fıs fıs konuşuyorlar, ancak iki satır yazmaya yanaşmıyorlar.
 
Egoları müsait değil.
 
Siz yazamıyorsanız, o zaman ben yazayım dedim.
 
Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Medyamız genelde dalgalanıyor. Bir bölüm iktidara göz kırpıyor, diğeri tam gaz destek veriyor, öbürleri çekimser bir muhalefet yapıyor. Bu durum da birinci sayfalara yansıyor. Anlamsız manşetler... İlgisiz olayları büyütme... Bol yorumlu alkış...
 
Benim gözümde, bugünün koşullarında en doğru gazeteciliği POSTA yapıyor. Halkın nabzını en iyi bu gazete tutuyor. Siyaset konuşuluyorsa, siyaset. Cinayet konuşuluyorsa, cinayet... Daha da önemlisi birinci sayfalarını şahlandırıyor.
 
Küçümseyenleri mahçup ediyor.
 
Tirajı da “Amiral gemilerini” geçiyor.
Bıraksalar daha da uçacak.
 
Genel yayın yönetmeni Rıfat Ababay, bu dönemin en farklı ve en öne çıkan ismi oldu.
 
Okuyanın da, çalışanın da keyif aldığı bir gazete yapıyor.
 
Ellerine sağlık...

Not: Hadi utanmayın arkadaşlar, sizler de bir iki satır yazın. Eleştiri de olsa zarar yok! Yeter ki, farkı gösterin...

Mehmet Ali Birand/Posta