Gündem
07 Kas 2013 22:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

MEDYA MEKTEBİ AÇILDI! HANGİ ÜNLÜ EKRAN YÜZLERİ DERS VERECEK?

Medya Mektebi Spikerlik Kursu'nda, spiker adayları hem sektöre hazırlanıyor hem de bulunmaz bir eğitim fırsatı sunuyor.

NTV’den Oğuz Haksever, Fox TV’den Fatih Portakal ve Habertürk’ten Veyis Ateş gibi isimlerin eğitimci olarak yer aldığı Medya Mektebi Spikerlik Kursu’nda, spiker adayları hem sektöre hazırlanıyor hem de bulunmaz bir eğitim fırsatı sunuyor.

Spikerlik Kursu konusunda da oldukça deneyimli bir kadroya sahip olan Medya Mektebi'nde duayen isimler yer alıyor. Mekteb'in Ekran Akademisi'nde NTV'nin babacan ismi Oğuz Haksever ve Fox TV'nin başarılı ekran yüzü Fatih Portakal ve Veyis Ateş, Sonay Dikkaya, Konur Alp Koz ile Defne Sarısoy gibi isimler yer alıyor. Haftalık eğitimlerde Haksever; TV Haberciliği ve Haber Dili gibi konularda eğitim verirken Portakal ise genç spiker ve oyuncu adaylarına, ekranda nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyor.

MEKTEB'İN DİĞER İSİMLERİ
 
“Sadece konuşan değil, soran ve konuşturan spiker” sloganıyla yola çıkan Medya Mektebi’nde diksiyon eğitimlerinin yanı sıra habercilik eğitimleri de veriliyor. FOX TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elamanı Konur Alp Koz, haber yazım teknikleri dersleri veriyor.
 
“Ekran özgüveni sever” ilkesinden hareket eden Medya Mektebi kadrosunda yaşam koçları barındırıyor. Harward Üniversitesi’nde psikoloji, Hindistan’da Yoga eğitimleri alan Banu Gökçül kursiyerlere Etkili Davranış ve İmaj eğitimleri veriyor.
 
Teori kadar pratiğe de önem veren Medya Mektebi’nde canlı yayın stüdyoları, radyo stüdyoları, inter-com kullanımları, son dakika eğitimleri, gazete yorumlama teknikleri ve sokak röportajları gibi eğitimler veriliyor.
 
Ediz Hun, Selda Alkor, Naz Elmas, Devran Volkan Alkan, Ergin Yılmazer gibi iddialı isimlerle oyunculuk eğitimleri de veren Medya Mektebi’nin ilk dönem mezunları, popüler dizilerin kadrolarında boy gösteriyorlar.
 
Mezun öğrencilerine haber ve program demoları hazırlayan Medya Mektebi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum statüsünde hizmet veriyor