Gündem
05 Ara 2016 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:13

Medya dünyasının ve AK Parti'nin acı kaybı!

Yıllarca TGRT ve Atv'de görev yapan, daha sonra siyasete soyunan Osman Karavin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ak Parti Rize Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Karavin geçtiğimiz gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Karavin geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Trabzon'da katıldığı bir programda rahatsızlanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada aort damarı yırtıldığı tespit edilen Karavin, 10 saat süren operasyon sonrası yoğun bakım servisine alınmış, daha sonra ikinci bir ameliyat daha geçirmişti. Hayati tehlikeyi atlatamayan Karavin geçtiğimiz gece hayatını kaybetti. Rize'de iş dünyasında ve siyasi alanda sevilen bir sima olan Karavin'in ölümü Rize'yi üzüntüye boğdu.

Evli ve iki çocuk babası olan Karavin bugün ikindi namazının ardından Rize Sahil Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

OSMAN KARAVİN KİMDİR?
1968 yılında Rize'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Rize'de tamamladı sonra İstanbul Üniversitesi İletişim fakültesinden 1994 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi radyo-televizyon kurulmasında yer aldı. 1992 yılında TGRT dış yapımlar biriminde çalıştı. 1993-2004 yılları arasında ATV'de görüntü yönetmeni olarak çalıştı.

2005 yılında ATV'den istifa ederek aile şirketini yönetmek için Rize'ye yerleşti. Ak Parti Rize 2. Olağan kongresiyle il yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Tanıtım medyadan sorumlu il başkan yardımcısı olarak 2006-2009 yılları arasında görev yaptı. 2009 mahalli idareler seçimlerinde Rize Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 5 yıl sürecince Rize Belediyesi Başkan yardımcılığı yaptı. 

Karavin ayrıca, Rize TÜMSİAD üyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tanıtım ve iletişim komisyon üyesi olarak görev yapmaktaydı.