Gündem
25 Mayıs 2015 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Medya dünyasının acı kaybı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Argun Berker 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  Argun Berker’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Argun Berker’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Argun Berker’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Argun Berker’in ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.
Gazeteci Argun Berker 26 Mayıs 2015 Salı günü Levent Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Argun Berker’in özgeçmişi
1930 yılında İstanbul’da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’ni birincilikle bitirdi. Arkeoloji Müzesi’nde restoratör olarak çalıştı. Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. 1956-57 yıllarında Havadis Gazetesi’nde görev aldı. İstihbarat şefliği yaptı. Sırasıyla İkdam, Tasvir, Hürriyet, Tercüman ve Dünya gazetelerinde çeşitli görevlerde mesleğini sürdürdü. “Atatürk Kültür ve Sanat”, “İstanbul’a Gelen Yabancı Ressamlar ve Ayvazovski” yayınlanmış eserleridir.