Polemik & Kulis
24 Kas 2014 19:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Medya dünyasında bomba gelişme! Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan kovuldu! (Medyaradar/Özel)

Medya dünyası akşam saatlerinde şok bir haberle sarsıldı.

Ethem Sancak'ın bir süre önce yönetimini devraldığı Akşam ve Star Gazeteleri'nde flaş bir gelişme yaşandı.

Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verildi.

Star’da patron Ethem Sancak ve CEO Mustafa Karaalioğlu arasında 2 milyon liralık ‘hortumlama’ kavgası çıkmıştı.  Buna göre gazetenin promosyon için kamu bankalarından çektiği kredinin 2 milyon lirasının Karaalioğlu’nun ekibi tarafından iç edildiği iddia ediliyordu.

İddiaya göre olayın ortaya çıkması Sancak ile Karaalioğlu’nun arasını açtı. Taraflar arasında o günden bu yana soğuk rüzgarlar esiyordu.

CEMİL ERTEM'İ KOVMUŞTU

Bu "hortum kavgası"nın ardından Karaalioğlu önceki gün Star Gazetesi Cemil Ertem'i, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile birlikte Ak trolleri kullanarak, aralarında kendisinin de bulunduğu bazı isimlere karalama operasyonu yaptığı" iddiasıyla kovmuştu.

Star gazetesinden kovulan Cemil Ertem, kişisel Twitter hesabından ilginç bir göndermede bulunarak "Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin" diye yazdı. Ertem'in bu sözleriyle Karaalioğlu'nu kastettiği sanılıyordu.

AKŞAM SAATLERİNDE TEBLİĞ EDİLDİ

Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verildiği kararı kendilerine akşam saatlerinde tebliğ edildi.