Gündem
10 Haz 2010 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

MEDYA DERNEĞİ İLE ICFJ'DEN GAZETECİLERE MEDYA ETİĞİ EĞİTİMİ! GAZETECİLER NASIL SEÇİLECEK?

Medya Derneği, uluslararası gazetecilik kuruluşu ICFJ ile birlikte "Medya Etiği Kursu" düzenliyor.

Medyada kaliteyi artırmak amacıyla çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle kurulan Medya Derneği’nin, uluslararası gazetecilik kuruluşu International Center for Journalists (ICFJ) ile birlikte gazetecilere yönelik düzenlediği “Medya Etiği Kursu”, 10 Haziran Perşembe günü (bugün) The Marmara Taksim Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel ve Medya Derneği Proje Direktörü Barış Soydan katıldı.

İçeriği, gazeteci Alper Görmüş ve Indiana Üniversitesi Gazetecilik Okulu Profesörü Sherry Ricchiardi tarafından hazırlanan kursta eğitimler gazeteci Alper Görmüş tarafından verilecek. 7 Haziran-30 Temmuz 2010 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği kursta;

Haberde bilgi verme ile heyecan yaratma arasındaki sınır nerede başlar?
Haber kurumları öznelerini yaralayan ama geniş ölçekte toplumsal yarar sağlayan haberleri vermeli mi?
Gazetecilikte çıkar çatışması nedir?
Gizli telefon kayıtları hangi koşullarda haberde kullanılabilir?
Gazeteci, tekrara düşmeden nefret söylemi konusunda nasıl haber yapar?
Gazetecilerin kim olduklarını söylemekten kaçınacakları durumlar olabilir mi?
Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının etik kuralları gibi konular ele alınacak.

Gazeteciler Nasıl Seçilecek?

6 Ağustos-17 Eylül 2010 tarihleri arasında internet üzerinden online olarak düzenlenecek kursa katılacak gazetecilerin seçimi, Alper Görmüş, Medya Derneği ve ICFJ tarafından yapılacak. Gazeteciler, internetteki kurslara katılım seviyeleri ve hazırladıkları ödevlerinin kalitesinin yanı sıra, görev yaptıkları medya kuruluşlarındaki yöneticilerinin, kursta edinilen bilgi ve geliştirilen etik kuralların, o yayın kuruluşuna taşınmasına göstereceği ilgi doğrultusunda da seçilecek.

18 Gazeteci Konferansa Katılmaya Hak Kazanacak…

Kursu başarıyla tamamlayan ve International Center for Journalists’in uluslararası sertifikasını alan katılımcılar arasından seçilecek 18 gazeteci, İstanbul’da gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek konferansa katılmaya hak kazanacak. Uluslararası medya ve Türkiye’den önde gelen iki gazetecinin yöneteceği konferansa katılan gazeteciler, görev yaptıkları kurumlar ve genel olarak medya için etik kurallar listesi oluşturacak. 

Nasıl Başvurulacak?

“Medya Etiği Kursu”yla ilgili başvurular;

http://e-learn.icfj.org/user/view.php?id=2800&course=136 adresinden yapılabilir.