Gündem
05 Mayıs 2014 15:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Meclis'te 'canlı yayın' tartışması çıktı!

Meclis Genel Kurulu'nda, 4 eski bakan hakkındaki soruşturma önergelerine ilişkin görüşmeler başlamadan "canlı yayın" tartışması çıktı.

Meclis Genel Kurulu'nda, 4 eski bakan hakkındaki soruşturma önergelerine ilişkin görüşmeler başlamadan "canlı yayın" tartışması çıktı. Genel Kurul, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: BU GÖRÜŞMELER İNTERNETTEN YAYINLANMAMAKTADIR

Söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis TV'nin yayını için Meclis Başkanlığına başvurduklarını hatırlatarak, "Ancak kendileri bu sabah bize vermiş oldukları cevapta bunun mümkün olmadığını ifade etti. Saat 13.30'da Sayın Meclis Başkanı'nı aradım. Kendisine şunu hatırlattım, internette bir sorun var. İnternetten de yayınlanmayabilir böyle bir tehlike görüyorum, lütfen buna müdahale edin. Şu anda aldığım bilgiye göre bu görüşmeler internetten yayınlanmamaktadır. O nedenle yayınlanana kadar bu görüşmelere ara vermenizi talep ediyorum" dedi.

"MİLLİ İRADEYE BİR KARARTMADIR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da,"TBMM Başkanı, parlamentoya gönderilen fezlekeleri milletin vekillerinden saklamıştır. Şimdi de TRT'ye TBMM yayınlarını, TBMM faaliyetlerinden milletin haberdar olması için tahsis edilmiş kanal Türk Milletine kısıtlanmaktadır, engellenmektedir. Bu doğrudan doğruya milli iradeye bir karartmadır. TRT, TBMM'ye yalan beyanda bulunuyor, nerede naklen yayın var?" diyerek tepki gösterdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, "AK Parti grubu özellikle bu konuyla ilgili bütün tartışmalardan halkımızı soyutlamak istiyor" dedi.

"KİMSE KİMSEDEN BİR ŞEY SAKLAMIYOR"

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "Kimse kimseden bir şey saklamıyor. Şu anda internetten canlı olarak yayınlanıyor. Yayın engelleniyor gibi bir ifade bir iddia kesinlikle doğru değil. İsteyen herkes internetten izleyebilir. Meclis TV'nin yayın politikası nasıl uygulanıyorsa bugünde aynı şekilde uygulanıyor. Bugüne özel farklı bir uygulama söz konusu değil. Bugün özellikle bu sanki bu konuşmalar kaçırılıyor gibi iddianın geçerliliği yoktur" dedi. Oktay Vural da, "Hodri meydan görüşmeleri yarın yapalım" diye öneride bulundu. Akşener de, "Ben internet yayınıyla ilgili arkadaşlara söyleyeceğim, huzurunuzda teknik personele söylüyorum" dedi. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan adeta canlı yayın yaptı. Genel Kurul'daki tartışmalar nedeniyle çalışmalara 15 dakika ara verildi.

AK PARTİ'DE 'ÖNERGE' ALARMI

Bu arada AK Parti, bakan ve milletvekillerinden Genel Kurul'da bulunmalarını istedi. AK Parti Grubu'ndan Meclis gündemine ilişkin milletvekillerine yapılan duyuruda da, "TBMM Genel Kurulunun açılışına müteakip sayın milletvekillerimizin yeni binadaki odalarına gitmeleri sebebiyle Genel Kurul'da yapılan yoklama ve oylamalara yetişemedikleri müşahede edilmiştir. Bu nedenle, Genel Kurul çalışmaları esnasında milletvekillerimizin çalışma odalarına gitmemeleri rica olunur" denildi.