Gündem
16 Şub 2014 20:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Mansur Yavaş'a Yılmaz Güney ve Deniz Gezmiş protestosu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Yılmaz Güney ve Deniz Gezmiş için daha önce söylediği sözler nedeniyle protesto edildi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Keçiören Belediyesi aday tanıtım töreni sırasında, halk evleri üyesi bir grup tarafından Yılmaz Güney ve Deniz Gezmiş için daha önce söylediği sözler nedeniyle protesto edildi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş, daha önce Deniz Gezmiş ve Yılmaz Güney'e ettiği hakaretler yüzünden halk evleri üyesi bir grup tarafından Keçiören'de protesto edildi.

CHP Keçiören adayı Dr. Murat Emir'in tanıtım toplantısına, CHP'nin Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İl başkanı Zeki Alçın ve yardımcıları katıldı.

Mansur Yavaş, daha önce Deniz Gezmiş ve Yılmaz Güney'e ettiği hakaretler yüzünden halk evleri üyesi bir grup tarafından Keçiören'de protesto edildi.

'MANSUR YAVAŞ AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYSUN'

Grup 'Deniz Gezmiş posteri asıyoruz', 'Yaşar Kemal kitabı okuyoruz', 'Yılmaz Güney filmi izliyoruz', 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' yazılı pankartlar açtılar.

MANSUR YAVAŞ'IN SÖZLERİ

CHP 'nin yerel seçimlerde sağdan transfer edilen isimlerinden olan Mansur Yavaş'ın aday ilan edildikten sonra CHP örgütleriyle çeşitli toplantılarda bir araya geldiği kaydedildi. Buluşmalarda CHP örgütleri ile tanışan Mansur Yavaş'a, Deniz Gezmiş'e 'katil' dediği, solu eleştirdiği 80'li yılların sonu 90'lı yılların başındaki çeşitli konuşmaları hatırlatılmıştı.

Yavaş'ın basına da yansıyan ses kayıtlarına ilişkin, 'Gençtik, öyle şeyler söyledik. Şimdi olgunlaştık. Artık daha bütünleştirici, birleştirici siyaset yapmanın gerekliliğine inanıyoruz' diyerek özeleştiri yaptığı ifade edilmişti.


beyazgazete