Güncel
03 Kas 2017 16:34 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

Manisa'da toplu açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan:(1)- "Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak...

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye'nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Manisa İli Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına tüm Manisalıları selamlayarak başlayan Erdoğan, Manisa’ya en son şubat ayında geldiğini ve yine toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini anımsattı.

16 Nisan halk oylamasında Manisa’dan yüzde 46 düzeyinde bir "Evet" oyu çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize inanan, güvenen, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki Manisa’nın hakkı bu değildir. Demek ki sizlere kendimizi yeteri kadar ifade edemedik, demek ki yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlere yeteri kadar anlatamadık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu eksiklerimizi gidererek Manisalı kardeşlerimizin gönlünde çok daha fazla yer edineceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen askerlere ve güvenlik korucularına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi burada bir acıyı da ayrıca özellikle ifade etmek istiyorum. Manisa Selendi’den Özel Harekat Ahmet Alp Taşdemir, bu sabah Diyarbakır’da şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, inşallah. Ailesine, tüm Manisalı kardeşlerime, milletimize özellikle sabırlar diliyorum. Fakat kanlarını yerde koymadık. 9 kaybımız oldu 2 günde, ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. 55 terörist... Bugün aldığım haberler çok daha farklı. Şu anda gerek İHA’larımız, SİHA’larımız ve F16’larımız oradaki operasyonlarına devam ediyorlar. Sayı daha da artacak. Çünkü ‘Şehidimizin kanını yerde koymayacağız’ dedik. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Biz tek bir askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucumuzun, vatandaşımızın tırnağını dahi teröristlerin topuna birden değişmeyiz.”

Vatandaşların “İmam-Hatip seninle gurur duyuyor.” diye seslenmesi üzerine Erdoğan, “Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerden daha çok gayret bekliyorum, başarı bekliyorum inşallah.” karşılığını verdi.

"Bizi hiç tasalı görmez bu yerler, yiğitler ölürken bile gülerler, yeter ki yaşayan er oğlu erler bizi çiğnetmesin ayak altında?" şeklindeki dizeleri okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ölürken bile gülen yiğitlerimiz müsterih olsunlar. Türk milletinin er oğlu erleri bayrağımızı asla ayaklar altında çiğnetmeyecektir. Bunun için devletimiz de üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. İşte bugün gerek Genelkurmay Başkanım, gerek İçişleri Bakanım, gerek kuvvet komutanlarım hepsi Hakkari’de, o bölgedeler. Bütün bu olaylar sebebiyle bölgeyi dolaşıyorlar. Hakkari, Şırnak, Tunceli oraları dolaşıyorlar. Her an, nerede, ne var anında üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Son yıllarda hizmete soktuğumuz silahlı ve silahsız insansız hava araçları başta olmak üzere, yüksek teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan sona değiştirdik. Kahraman evlatlarımızın teröristlerle karşı karşıya gelmesini asgariye indirerek mücadeleyi teknolojinin imkanları üzerinde yürütüyoruz."

Bölücü terör örgütüne 2015 yılı Temmuz'undan bu yana büyük darbeler vurulduğunu, örgütün bu yüzden nefes alamaz hale geldiğini anlatan Erdoğan, "Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye'nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz." ifadesini kullandı.

(Sürecek)