CineRadar
13 Mar 2015 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Mandıra Filozofu İstanbul'a taşınıyor!

Mart’ın ikinci haftasında 9 yeni film gösterime giriyor, 4’ü yerli sinemacılara ait. Haftanın en öne çıkan filmleri; Mandıra Filozofu’nun devam filmi İstanbul macerası ve Will Smith’li Fokus...

Ayrıca müthiş bir anime olan Prenses Kaguya Masalı, bu haftanın en saklı ama keşfedilmesi gereken hazinesi… Ateşböceklerinin Mezarı adlı yürek dağlayan animenin yönetmeni İsao Takahata bir kez daha kalbimize dokunmayı başarıyor.

Peki, bu kadar yeni film varken cebimizdeki parayı hangi filmlere bilet almak için harcayalım? Cineradar size bu konuda çok yardımcı olacak, gelin filmlere birlikte bakalım.

Mandıra Filozofu İstanbul

Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği ve Müfit Can Saçıntı, Kemal Kuruçay, Günnihal Demir ile Abdullah Şahin’in oynadığı Mandıra Filozofu İstanbul, 13 Mart 2015’de Cine Film dağıtımıyla Mint Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gökova’nın Çökertme Koyu’nda tüm hırslardan arınmış bir şekilde yaşayan Mustafaali babasının hastalığı nedeniyle İstanbul’a gelmek zorunda kalır. “Ben böyle hayata karşıyım” diyen bu garip köylü ile karşılaşması İstanbul için hiç de iyi olmaz. O gelene kadar kendi doğrularıyla mutlu mesut yaşayan İstanbul’un kafası iyice karışır. Niceleri gelip de yenememiştir onu, bu adam kimdir ki böyle dalga geçebilmektedir yirmi milyonluk koca devle?

Fokus

Glenn Ficarra ile John Requa’nin yönettiği ve Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro ile Gerald McRaney’in oynadığı Fokus (Focus), 13 Mart 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Deneyimli aldatmaca ustası Nicky, acemi dolandırıcı Jess’e ilgi duymaktadır. Nicky, Jess’e işin inceliklerini öğretirken, Jess tedirgin edici ölçüde yakınlaşınca, Nicky ilişkiyi birden bire keser. Üç yıl sonra, eski aşk Buenos Aires’te ortaya çıkar. Jess, Nicky’nin en son ve oldukça tehlikeli tezgâhının en kritik noktasında onun plânlarını alt üst, mükemmel dolandırıcıyı ise allak bullak eder.

Bana Adını Sor

Taner Gündöner’in yönettiği ve Engin Hepileri, Özge Borak, Barış Hayta ile Cihat Tamer’in oynadığı Bana Adını Sor, 13 Mart 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Mahzen’s Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yetiştirme yurdunda birlikte büyüyen Yasemin ve Hakan hiç ayrılmamıştır. Aralarındaki bağı bu kadar kuvvetli yapansa Yasemin’in Hakan’a tek taraflı hissettiği duygulardır. Beklemedikleri bir anda Merve’nin hayatlarına girmesiyle Hakan’ın da Yasemin’in de hayatı değişir. Fakat Hakan’ı bekleyen ve hepsinin hayatını sonsuza kadar değiştirecek kötü bir sürpriz vardır. Bir yanda sabırlı bir aşık, diğer yanda her şeyden, vazgeçmeyi göze almış bir kadın.

Selam: Bahara Yolculuk

Hamdi Alkan’ın yönettiği ve Gürol Güngör, Mert Yavuzcan, Aslıhan Güner ile Merve Sevi’nin oynadığı Selam: Bahara Yolculuk, 13 Mart 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Panoramik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yaşanmış bir hikâyeden yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan film, Türkiye’den Kırgızistan’a farklı sebeplerle giden iki insanın yaşadıkları zorlukları ve bu süreç içinde pekişen dostluklarını anlatıyor.

Kingsman: Gizli Servis

Matthew Vaughn’ın yönettiği ve Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine ile Mark Hamill’in oynadığı Kingsman: Gizli Servis (Kingsman: The Secret Service), 13 Mart 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Henüz beş yaşında iken Eggsy, babasını gizli bir askeri görevde kaybeder. Ailesi bir madalyayla ödüllendirilir ve bir kere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. 17 yıl sonra Eggsy, işi olmayan bir gençtir. Trafikte tutuklanınca madalyayı kurtulmak için kullanır. Onu kurtaran Harry kusursuz bir ajandır ve hayatını Eggsy’nin babasına borçludur.

Sindirella

Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden ile Stellan Skarsgard’ın oynadığı Sindirella (Cinderella), 13 Mart 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çok sevdiği babasına destek olmak isteyen Ella üvey annesini ve kızları Anastasia ve Drisella’yı evlerinde dostça karşılar. Ama Ella’nın babası ansızın ölünce, kendisinin kıskanç ve zalim yeni ailesinin insafına kaldığını görür. Sonunda küllerle kaplı bir hizmetçiden başka bir şey olmaz. Adı Sindirella olarak değiştirilen Ella umudunu hiç bir zaman yitirmeyerek, kendisine yapılan kötülüklere rağmen cesur ve nazik olmaya kararlıdır.

Sevimli Ejderha Kokonat

Hubert Weiland ile Nina Wels’in yönettiği ve Oya Küçümen, Carolin Kebekus, Claudia Michelsen ile Dustin Semmelrogge’in seslendirdiği animasyon film Sevimli Ejderha: Kokonat (Der Kleine Drache Kokosnuss – Coconut: The Little Dragon), 13 Mart 2015’de Bir Film dağıtımıyla vizyona çıkarılıyor.



Genç ve henüz uçamayan bir ejderha olan Kokonat’a, ejderhaların ateş püskürmelerini sağlayan “ateş otu”nu koruma görevi verilir. Ancak Kokonat’ın bir anlık dikkatsizliğinden faydalanan bir hırsız ateş otunu çalıp, kaçar. Ateş otunu geri alması gereken Kokonat, arkadaşları obur Oskar ve kirpi Matilde ile birlikte yola düşer.

Prenses Kaguya Masalı

Isao Takahata’nın yönettiği ve Chloe Grace Moretz, James Caan, Mary Steenburgen ile Darren Criss’in seslendirdiği animasyon film Prenses Kaguya Masalı (The Tale of the Princess Kaguya), 13 Mart 2015’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir zamanlar, bir orman köyünde yaşlı bir oduncu yaşarmış. Bu oduncunun, yaşlı karısından başka kimsesi yokmuş. Yine bir gün ormanda bambu kesmekle uğraşırken yerden bir bambunun filizlendiğini ve büyüdüğünü görmüş. Merakla bambunun yanına gidince, bambunun tomurcuklanıp açıldığını ve içinden minik bir prenses çıktığını fark etmiş.

Çekmeköy Underground

Aysim Türkmen’in yönettiği ve Can Sipahi, Kerem Can, Gözde Kocaoğlu, Barış Gönenen, Aslı Menaz, Onur Öztay, Hakan Ummak, Özer Arslan, Metin Göksel, Tülin Özen, Ayşe Selen ile Levend Yılmaz’ın oynadığı Çekmeköy Underground, 13 Mart 2015’de M3 Film dağıtımıyla Metropol Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yaşadıkları mahallelerde gitgide alanları daralsa da dansları, şarkıları ve kendilerine özgü stilleriyle hayallerinin peşinde koşan, kendilerine mekânsız krallar diyen gecekondulu gençlerin hikâyesi. Filmin Türkiye prömiyeri 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde gerçekleştirilmişti.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.