Güncel
13 Eki 2017 15:21 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

Makyol İnşaat’tan Makyol Santral projesi

- 16 bin 906 metrekare arsa üzerinde 5 blok ve 407 daireden oluşan Makyol Santral'in 2019'un ilk çeyreğinde teslimi hedefleniyor- Makyol Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Genel Müdürü Ünlü:- "(Makyol Santral) Yatırım maliyeti yaklaşık 200 milyon lira"- "Makyol bünyesinde yüzde 20 peşin 48 ay sıfır..

İSTANBUL (AA) - Makyol Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Genel Müdürü Gürler Ünlü, Makyol Santral'in yatırım maliyetinin yaklaşık 200 milyon lira olduğunu söyledi.

Ünlü, Makyol İnşaat'ın yeni projesi Makyol Santral'i düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Gayrimenkul alanında daha sistematik bir şekilde ilerleyebilmek amacıyla birkaç yıl önce aldıkları bir kararla Makyol için yeni bir dönem başlattıklarına işaret eden Ünlü, bu dönemin Beylikdüzü’ndeki 464 konutlu Makyol Yaşam Projesi'nden sonraki meyvesinin Makyol Santral olduğunu kaydetti.

Ünlü, Bahçeşehir-Esenyurt bölgesinin yeni merkezinde hayata geçirilen projenin 16 bin 906 metrekare arsa üzerinde 5 blok ve 407 daireden oluştuğunu aktararak, Makyol Santral'in, 7 bin 500 metrekarelik peyzaj alanının yanı sıra butik bir proje oluşu ve yeni nesil sosyal kulüp konsepti ile dikkati çektiğini vurguladı.

Tamamı balkonlu en yükseği 23 katlı 450 dairenin projede yer aldığını dile getiren Ünlü, 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklindeki konutların altında, bölgenin özelliğini yansıtacak şekilde tasarlanmış ticari ünitelerin bulunacağını anlattı.

Ünlü, projeyi benzerlerinden ayıran unsurlarının trafik ve park sorununu kaldırması yönüyle bölgenin merkezinde yer alması, 2019 yılında Makyol tarafından tamamlanacak Mahmutbey-Esenyurt metrosunun kapısına kadar gelmesiyle sağlanacak ulaşım kolaylığı, butik yaşam ve yeni nesil sosyal kulüp Connect’in bu projede hayata geçirilmesi olduğunu kaydetti.

Londra merkezli "I AM" firması tarafından enerjik, genç ve dinamik bir konseptle geliştirilen Makyol Connect’in proje içinde bir proje olduğunu dile getiren Ünlü, merkezin hareketli ve canlı havasından sıyrılarak sakinlik arayanlar için geliştirildiğini kaydetti.

Ünlü, Connect’in bünyesine cep sineması, lounge, etkinlik alanları, restaurant-cafe, dışarıyı görebilen saunalar, spor merkezi, dinlenme, çalışma alanları ve toplantı salonu koyduklarını aktararak, dışarıda ise barbekü, piknik ve oturma alanları ile spor aktivitelerinin yapılabileceği çeşitli alanları da konumlandırdıklarını dile getirdi.



- Teslim tarihi 2019'un ilk çeyreği



Gürler Ünlü, Makyol Santral'in metrekare fiyatlarının 4 bin 875 liradan başlayacağını ve en küçük dairenin 319 binden başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını ifade etti.

Ödeme planlarında sundukları olanakların, projenin teslim tarihinin 2019'un ilk çeyreği olması sebebiyle cazip bir hale geldiğini vurgulayan Ünlü, "Makyol bünyesinde yüzde 20 peşin 48 ay sıfır faiz, banka kredisiyle 60 ay sıfır faiz ve peşin ödemelerde tanıtıma özel yüzde 12 indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca, diğer avantajlı banka kredisi imkanlarını da potansiyel alıcılarımızın kullanımına sunacağız." dedi.

Ünlü, üzerinde projenin yapıldığı arsanın Makyol İnşaat'a ait olduğunu belirterek, yeni döneme girildiğinde Makyol'un, Haramidere, Büyükçekmece, Tayakadın ve diğer bölgelerdeki 500 bin metrekarenin üzerindeki mevcut arsa stoklarının değerlendirileceğini kaydetti.

Yatırım maliyetinin yaklaşık 200 milyon lira olduğuna dikkati çeken Ünlü, Makyol Santral projesinde aidatların bugünün koşullarıyla değerlendirildiğinde yaklaşık metrekareye 3 lira olabileceğini aktardı.



- "Projede 50 civarında ön satış gerçekleştirildi"



Ünlü, proje içerisinde hayata geçirilen sosyal alanları dışarıya açmayı düşünmediklerini dile getirerek, maliklerden bu alanlar için bir Connect yönetim kurulu oluşturmak istediklerini belirtti.

Makyol Santral projesinin ciddi bir ticari alan barındıracağına işaret eden Ünlü, bu ticari alanların cadde dükkanı şeklinde konumlandırılması dolayısıyla, dışarıdan kolayca erişim sağlanabileceğini ve buralardan metroya da bağlantı sağlayacak şekilde bir geçit oluşturulacağını aktardı.

Projenin yaklaşık 50 civarında ön satışının gerçekleştiğini kaydeden Ünlü, Makyol Santral'in rekabet unsurlarının, butik yaşam konsepti, Makyol Connect ve lokasyon olduğunu belirtti.

Verilen bilgiye göre, projedeki 1+1’ler toplam projenin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor. Projenin merkezi konumu itibarıyla metro, TEM, 3. Havalimanı gibi ulaşım ağlarına yakın olan Makyol Santral, özgün ve butik bir yaşam merkezi olacak.