Ekonomi
15 Eki 2016 16:35 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı

- TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü Ersözlü: -"İlk dört günde Universal ve CNC ürün gruplarından bin 300’ün üzerinde tezgah ve makine satışı ile 1 milyar liralık ticaret gerçekleşti"- "MAKTEK 2016 ülkemizin normalleşme sürecinde bizim de önemli bir imza attığımızı gösterdi"

İSTANBUL (AA) - TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MAKTEK Avrasya 2016 Fuarının ilk dört gününde Universal ve CNC ürün gruplarından bin 300’ün üzerinde tezgah ve makine satışı ile 1 milyar liralık ticaret gerçekleştiğini belirterek, "Bu da MAKTEK 2016 olarak ülkemizin normalleşme sürecinde bizim de önemli bir imza attığımızın göstergesi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

MAKTEK Avrasya'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 3'üncü kez bir araya getiren MAKTEK Avrasya’ya katılan firmalar satış rekorları kırdı.

Fuara ilk dört günde yurt içi ve yurt dışından on binlerce ziyaretçi katılırken, Universal ve CNC ürün gruplarından bin 300’ün üzerinde tezgah ve makine satışı ile 1 milyar liralık ticaret gerçekleşti. Fuarda bin 500’ün üzerinde makine sergilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 3 bin avrodan 1 milyon avroya kadar makinelerin ziyaretçilerle buluştuğu MAKTEK 2016’da ürünlerin kapış kapış satıldığını, bu verilerin Türkiye'deki normalleşme sürecinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliği ile düzenlediğimiz MAKTEK Avrasya 2016 ilk rakamları gelmeye başladı. Firmalardan aldığımız güçlü satış rakamları bizleri de heyecanlandırdı. İlk dört günde Universal ve CNC ürün gruplarından bin 300’ün üzerinde tezgah ve makine satışı ile 1 milyar liralık ticaret gerçekleşti. Bu da MAKTEK 2016 olarak ülkemizin normalleşme sürecinde bizim de önemli bir imza attığımızın göstergesi oldu.”

Ersözlü, ertelenmiş taleplerin fuarda satışa dönüştüğünü aktararak, son olarak Türkiye’deki sektör profesyonellerinin yoğun ticaret yaptığı bir organizasyon düzenlemekten gurur duyduklarını kaydetti.

Fuar, yarın saat 17.30’da sona erecek.