Gündem
09 Oca 2017 12:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

Mahsun Kırmızıgül'ün 'Vezir Parmağı'na savaş açtılar: Rezil filmi istemiyoruz!

Hükümete yakın Türkiye gazetesi, Vezir Parmağı filminin yayına girmemesi için açılan kampanyaya, 43 bin kişinin imza attığını yazdı.

Hükümete yakın Türkiye gazetesi, "İslam’la bağdaşmadığı iddia edilen" Vezir Parmağı filminin 25 Ocak’ta yayına girmemesi ve kaldırılması için açılan kampanyaya, 43 bin kişinin imza attığını yazdı.

Change.org sitesinde düzenlenen kampanya için “İçeriğinde şalvarlı, cübbelileri, çarşaflı hanımları iğrenç gösteriyorlar. İnsanlara kötü tanıtıyorlar. Dine saldırıdır. Mahsun Kırmızıgül’ü kınıyorum. Vezir Parmağı isimli filmin kalkmasını istiyorum” ifadelerine yer verildi.

Kampanyanın muhatapları ise RTÜK ve BİMER olarak belirlendi.



Filme yapılan eleştirilere bugün birinci sayfadan yer veren Türkiye gazetesi, sosyal medyada film için “İslami kıyafetler içerisinde, şalvar, cübbe, çarsaf vs kıyafetlerle kura çekiliyor. Kim kime çıkarsa birbirleriyle bir geceliğine birlikte olunuyor. Lütfen bu filme dur diyelim. Bu film İslam’a saldırıdır. Neslimizin bozulmasına ilk adım merdivenidir. Bu soğuk savaşla 1 saatlik nikâh muta nikâhını normalleştirecekler, gençleri ve ailelerimizi perişan edecekler. Cumhurbaşkanlığı, RTÜK, BİMER’e hemen şikâyet edelim. Bu rezil filmi istemiyoruz” denilerek imza kampanyasına çağrı yapıldığını yazdı.

Vezir Parmağı filmininde başroldeki Mahsun Kırmızıgül’e Ali Sürmeli, Selim Bayraktar, Peker Açıkalın, Orçun Kaptan, Levent Sülün, Rana Cabbar, Metin Yıldız, Talât Bulut, Altan Erkekli, Cihat Tamer, Nuri Alço, Muhammed Cangören, Hayrettin Karaoğuz, Yasemin Yalçın, Gülben Ergen, Ece Uslu, Derya Şensoy, Meral Çetinkaya, Aydan Burhan, Güner Özkul Fatoş Seymen, Suna Selen ve Defne Yalnız’dan oluşan oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.