Magazin
30 Kas 2016 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

Mahkemeden İbrahim Tatlıses için flaş karar

Sauna Çetesi davasında aralarında İbrahim Tatlıses ile eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu sanıklar hakkında karar verildi.

Ankara'da Sauna Çetesi olarak anılan davada bugün karar açıklandı. Aralarında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.
-
INSTAGRAM HESABINDAN DUYURDU
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, 'Sauna Çetesi Davası'ndan beraat ettiği mahkeme kararının fotoğrafını sosyal medyadan yayınladı. Tatlıses, "Yaptığım şeyleri inkar etmem ama yapmadıklarımı yalanlarım çünkü ortada böyle bir gerçek yok! Mahkeme kararı da öyle diyor. Ben çete değilim.!!!" dedi.
Sauna Çetesi davasında tutuklanan sanıkların 74 yıl, İbrahim Tatlıses'in ise 8 yıl hapsi isteniyordu.
-
SAUNA ÇETESİ NEDİR?
Emniyet'in 2006 yılında Küre Operasyonu ile ortaya çıkarılan liderliğini Kasım Zengin'in yaptığı çetenin kamuoyunda bilinen adı.
Üyeleri arasında emekli bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Özel Harekat üyesi subaylar, emekli askerler de bulunmaktadır. Faaliyetlerini ağırlıklı olarak Ankara'da gerçekleştirmişlerdir. Çete'ye 'sauna' ismi çete üyelerinin Ankara'da bir saunayı zorla gasp etmesi ve burada yaşadıkları gizli ilişkilerdir.
Çetenin, saunalarda gizli kamera yerleştirip, şantaj yaptığı ortaya çıkmıştı.