Polemik & Kulis
11 Oca 2018 13:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:56

Madame Figaro ekibiyle yolları neden ayırdık? Medialink Yayın Grubu'ndan açıklama! (Medyaradar/Özel)

Türkiye'deki ilk sayısı geçtiğimiz aralık ayında okurla buluşan Fransa'nın ünlü kadın dergilerinden Madame Figaro'dan şok bir toplu istifa haberi gelmişti.

Türkiye'deki ilk sayısı geçtiğimiz aralık ayında okurla buluşan Fransa'nın ünlü kadın dergilerinden Madame Figaro'dan şok bir toplu istifa haberi gelmişti.

Medyalink'in kurucusu Melisa Hayırlıoğlu'nun imtiyaz sahibi olduğu derginin yayın yönetmenliğini yürüten Pınar Çelikel ve yazı işleri müdürü Çimen Uzsoy da dahil, derginin tüm çalışanlarının istifa ettiği açıklanmıştı.

Söz konusu açıklamayı Instagram'dan duyuran derginin yayın yönetmeni Pınar Çelikel, "Maruz kaldığımız her türden sözlü, yazılı şiddet zaman zaman mobing’e varan muamele bizi bu noktaya getirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialara Medialink Yayın Grubu bir açıklamayla cevap verdi. "Sosyal medyada Medyalink Dergi Grubu’muz hakkında suçlamalarda bulunan Madame Figaro dergisinin kısa bir dönem yayın yönetmenliği yapmış olan sayın Pınar Çelikel’in ithamlarına karşı açıklamamızdır." diye başlayan açıklamada şöyle denildi:

"Pınar Çelikel ve kurduğu ekiple ilerleyememe sebebimiz, bahsi geçen sebepler değildir. Fransa’nın ve dünyanın en prestijli moda dergilerinden biri olan Madame Figaro'nun ilk iki sayısının derginin marka konulandırmasından uzak olması, marka ruhu, stili, değerleri ve vizyonunun gerektiği gibi şekillenmiş olmaması bizim açımızdan sürdürülebilir bir iş ortaklığını engellemiştir.

İlk iki sayıda uğradığımız hayal kırıklığını tamir etmek ve güçlü bir Mart sayısıyla karşınızda olabilmek için yepyeni bir ekiple, tüm gücümüzle çalışmaktayız.

Ortaya çıkan rahatsızlıktan ve sektöre zarar veren tüm bu çirkin spekülasyonlardan dolayı üzüntümüzü belirtir, herkese mutlu bir 2018 dileriz. Görüşmek üzere! "

MEDYARADAR/ÖZEL