CineRadar
15 Mayıs 2015 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Mad Max Fury Road: Böyle bir aksiyon filmi izlemediniz!

Mayıs ayında sürekli yeni filmler karlımıza çıkıyor, kimi pek salon bulamazken kimi de aynı sinemada 2-3 salonda birden gösteriliyor. Bu haftanın en güçlü seyirliği 30 yıl aradan sonra yeniden karşılaştığımız Mad Max macerası Fury Road…

Mad Max Fury Road mutlaka sinemada izlenmesi gereken bir görselliğe ve hiç durmayan aksiyona sahip, uzun zamandır izlediğim en oyalayıcı film…

Kıyamet sonrası zamanlarda, sınırlı kaynakları elinde tutup insanlara zalimce hükmeden bir tirana karşı verilen savaşta Max yine gönülsüz kahraman ama bu kez filmin tek aksiyon insanı o değil. Charlize Theron’un müthiş bir performansla hayat verdiği Furiosa film boyunca MaX’in kıçını kurtarıyor. Bu zoraki ittifak film ilerledikçe farklı bir dostluğun yeşermesine ve Max’in kendisini yeniden idealize etmesine yol açacak.

Yaşı iyice ilerlemiş Avustralyalı yönetmen George Miller, Mad Max Fury Road ile yeni yetme blockbuster yönetmenlerine bu iş nasıl yapılır, aksiyon filmi nasıl çekilir dersi vermiş. CGI sahnelerle değil dublör maharetiyle çekilmiş aksiyon sekanslarını izlemek müthiş keyifli… Filmin kadınları kahramanın ödülü değil de kahramanın kendisine çevirip 70 yaşındaki nineleri bile savaşçı amazonlar olarak çatışmanın içine atması çok iyi fikir! Bu sadece Max’in değil aynı zamanda Furiosa’nın filmi…

Mad Max: Fury Road

George Miller’ın yönettiği ve Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult ile Hugh Keays Byrne’in oynadığı Mad Max: Fury Road, 15 Mayıs 2015′de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de, Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Terkedilmiş

Korhan Uğur’un yönettiği ve Levent Ülgen, Hakan Vanlı, Neriman Uğur ile Kyamran Agabalaev’in oynadığı Terkedilmiş, 15 Mayıs 2015′de The Moments Entertainment dağıtımıyla Saygın Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Herkesin kendi hayatından kesitler bulacağı, terkedilmişlik hissiyatını ön plana çıkaran bir film. Suriyeli göçmen bir ailenin organ mafyası ile yaşadığı dramı anlatan film, 9 kişinin hayatlarının kesiştiği yasa dışı bir operasyonu konu alıyor. Herhangi bir fon desteği almadan tamamen yapımcıların kendi olanakları, oyuncu ve ekip desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri, 13 gün gibi bir sürede tamamlandı.

Kırmızı

Yücel Müştekin’in yönettiği ve Cemal Hünal, Leyla Göksun, Selim Bayraktar ile Adeliye Yurasli’nin oynadığı Kırmızı, 15 Mayıs 2015′de Pinema Film dağıtımıyla JUA Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Umut, dayısının ona hediye ettiği hayallerinin peşinden gitmektedir. Yazdığı film senaryosunu bitirmek hayatının bütün amacı olmuştur. Ancak yaşadığı koşullar bir türlü buna izin vermez. Umut’un yakın arkadaşı Gökhan, hayallerini gerçekleştirmesi için arkadaşına yardımcı olacaktır. Umut, Beyoğlu’ndaki eve taşındıktan sonra çekmek istediği filme odaklanmaya çalışır. Ancak işler bekledikleri gibi gitmez. Yaşanan tuhaf olaylar gün geçtikçe Umut’un kafasını kurcalamaya devam eder. Umut’un, sevgilisi Aslı ve arkadaşlarıyla eğlendiği gece ayyuka çıkan enteresan olaylar hepsinin hayatını alt üst edecektir. Tam bu sahnede sinemaseverlerin hayal gücünü zorlayacak anlar başlar.

Azem 2: Cin Garezi

Erdinç Kazımoğlu’nun yönettiği ve Murat Bülent Atacan, Ceren Gündoğdu, İzzet Lüleci ile Seracettin Gözüküçük’ün oynadığı Azem 2: Cin Garezi, 15 Mayıs 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Retropro Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Azem serisinin ilk filmi, Düzce’de olaylara konu olan gerçek mekânlarda çekimlerini tamamlayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti. Serinin 2. filmi olan Azem 2: Cin Garezi, geleneğini bozmuyor ve gerçek hikâyelerin izini sürmeye devam ediyor. Azem bu sefer Sakarya’da, yine olayların yaşandığı köyde, yine olayların yaşandığı evde. Bir baba ve kızın korkutucu, tüyler ürperten hikâyesine tanık olacaksınız.

Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği

Tom Harper’ın yönettiği ve Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCrory ile Adrian Rawlins’in oynadığı Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği (The Woman in Black 2: Angel of Death), 15 Mayıs 2015’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Arthur Kipps’in gitmesinin üzerinden 40 yıl geçmiştir. Serinin bu filmi, tuhaf olduğu kadar güvenli de gözüken Eel Marsh evindeki bir grup insanın hikâyesini anlatıyor. Eve, himayesi altındaki çocukların birbiri ardına kaybolmasıyla, evin aslında göründüğü gibi bir yer olmadığını anlamaya başlar. Ev yaşamlarını tehdit etmeye başlayınca, Eve bir pilotu neler olduğunu araştırması için işe alır.

Çılgın Kalabalıktan Uzak

Thomas Vinterberg’in yönettiği ve Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen ile Tom Sturridge’nin oynadığı Çılgın Kalabalıktan Uzak (Far From The Madding Crowd), 15 Mayıs 2015’de The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, özgür ve cesur bir genç kadın olan Bathseba’nın, amcasından miras kalan çiftlikteki hikâyesini anlatıyor. Bathseba, üç farklı erkek tarafından arzulanmaktadır: Başına buyrukluğundan etkilenen çiftçi Gabriel Oak, yakışıklı çavuş Frank Troy ve zengin bir bekâr olan William Boldwood. Film, Bathsheba’nın özgürlüğünü sürdürmeye çalışarak yaptığı seçimleri, tutkuları ve aşkı keşfedişini hikâye ediyor.

Eden

Mia Hansen Love’un yönettiği ve Felix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne ile Hugo Conzelmann’ın oynadığı Eden, 15 Mayıs 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eden, 1990’ların başında Paris’te DJ’lik yapan bir gencin yükseliş ve düşüş hikayesini ekranlara getiriyor. Yönetmen bizleri, Daft Punk’ın da prodüktörlüğünü yapan Fransız DJ Paul’ün hayatını merkeze alarak Fransa’da elektronik müziğin son yirmi yılını anlattığı bir yolculuğa çıkarıyor. Greta Gerwig ve Paul Etienne’in performanslarıyla dikkat çeken film, hata yapmanın ve düşerken başkalarında yakalanabilen umudun parıltılarıyla dolu.

Tinker Bell ve Canavar Efsanesi

Steve Loter’in yönettiği ve Ginnifer Goodwin, Mae Whitman, Rosario Dawson ile Lucy Liu’nun seslendirdiği animasyon film Tinker Bell ve Canavar Efsanesi (Tinker Bell and the Legend of the Never Beast), 15 Mayıs 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kimseyi dış görünüşüne göre yargılamamak gerektiğine inanan hayvan perisi Fawn, kocaman ve gizemli bir canavarla arkadaş olur. Tink ve arkadaşları bu misafirin Periler Adası’na katılmasına şüpheyle yaklaşırken, izci periler canavarı yakalamaya giderler. Fawn, canavarı kurtarmak amacıyla kızları harekete geçirmek için duygularına güvenmek zorundadır.

Aşk Uğruna

Saul Dibb’in yönettiği ve Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts ile Margot Robbie’nin oynadığı Aşk Uğruna (Suite Française), 15 Mayıs 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

2. Dünya Savaşı sırasında Fransa Nazi işgali altındayken genç ve güzel Lucile, kayınvalidesinin baskısından boğulmuş, savaştaki eşinden haber beklemektedir. Bir grup Alman askeri evleri işgal ederek yerleşmeye başlayınca iki kadın Teğmen Bruno’yu ağırlamak zorunda kalır. Lucile başta bu yakışıklı ve kibar Alman subayına kayıtsız kalmaya çalışsa da aralarındaki çekime engel olamaz.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.