Spor
16 Eki 2016 16:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

Maçın ardından

- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:"İkinci yarıda oyunun karşılığını alamadık. Bugün ligin lideriyiz, bu da önemli bir gelişim. Bizim için yarış devam ediyor"- Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman:"Avrupa Ligi mücadelemizin de sürdüğü dalgalı seyirde buradan puanla ayrılmak bize direnç.



İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Atiker Konyaspor maçında oyuna daha fazla hakim olduklarını ancak kazanamadıklarını söyledi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında oyun planına sahip iki takımın karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, "Rakip şu anda sırtı kendi kalesine en yakın takımı. Direk oyun opsiyonları var, bekleri ligin hücuma en etki eden

bekleri. Oyunun ilk yarısı tamamen iki tarafın dengeli oyunu şeklinde geçti. İkinci yarıda rakibi kalesine ittik. Set oyunu, oyunun yönünü değiştirmek ve kenar ortaları ile kazanmaya çalıştık. Oyuna rakipten daha fazla hakim olduk, rakibin beklerini etkisiz hale getirdik ama olmadı. İkinci yarıda oyunun karşılığını alamadık. Bugün ligin lideriyiz, bu da bizim için önemi bir gelişim. Bizim için yarış devam ediyor." dedi.

Atiker Konyaspor'un attığı golden önce, hakemin oyuncunun topu elle kontrol ettiğini görmediğinin altını çizen Avcı, "Yediğimiz golün başlangıcında hakem hatası olduğunu düşünüyorum. Herkesin dersine iyi çalışmasını istiyorum. Yediğimiz golün dışında rakibin forveti hava toplarında, topu almak için değil, stoperi bozmak için yükseldi. Bugün sahada 9 yerli ile oynadık. Rakip de 8 yerliyle oynadı. Bu da Türk insanına yatırım açısından önemli bir durum. Türk Milli Takımı için de seyredilmesi gereken doğru takımlar olduğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



- Atiker Konyaspor cephesi



Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin güçlü takımlarından birine karşı aldıkları 1 puanın kötü olmadığını belirtti.

Bu maçtan önce Medipol Başakşehir'in ligin gizli lideri konumunda olduğunu hatırlatan Kocaman, "Avrupa Ligi mücadelemizin de sürdüğü dalgalı seyirde buradan puanla ayrılmak bize direnç katacaktır. Beraberliğin kötü bir sonuç olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

İlk yarıda, her şeyin istedikleri gibi gittiğini vurgulayan Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci yarının başında rakibimizin daha saldırgan olmasını bekliyorduk, aynen de öyle oldu. Baskılarının ikinci yarının tamamına yayılması bizim için sıkıntılı oldu. Başakşehir, bizi kendi sahamıza itti. Çok etkili oldu mu tartışılır ama rakibimiz oyunun kontrolünü elinde tuttu. İlk yarıda özellikle hakem Mete Kalkavan kararlarının büyük bölümünde haklıydı ama itirazlardan sonra ikinci yarıda hakem baskıya boyun eğdi, fauller konusunda tutarsız kararlar verdi. Kantarın topuzu, rakibimize doğru kaçtı."

Kocaman, oyuncusu Mehmet Uslu'nun ceza sahası içinde eline çarpan topun ise kendileri aleyhine penaltı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ancak hakemin "devam" kararı verdiğini belirtti.

Eksik oyunculardan çok, daha önce alışık olmadıkları Avrupa Kupası mücadelesinin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Kocaman, "Bu takımın tarihinde daha önce böyle bir süreç olmadı. Bunları yaşayarak öğrenmeye çalışan bir takımız, bizi zorlayan bu. Kadroyu bu nedenle farklılaştırmaya çalışıyoruz. Birkaç oyuncuyu, dinç tutmaya çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.