Gündem
03 Mayıs 2016 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Maaşı ödenmeyen tiyatrocu ceketini çıkardı: Bu alınteri, herkes saygı duymuyor

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 20 yıldır sahneye çıkan oyuncu Mert Asutay, tiyatroya anlamlı bir vedada bulundu.

Tiyatrocuların güvencesiz çalıştırıldığı ve toplu işten çıkarıldığı haberleriyle gündeme gelen Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 20 yıldır sahneye çıkan oyuncu Mert Asutay, tiyatroya anlamlı bir vedada bulundu.

Oyun sonunda seyirciyi selamlama ritüelinde söz alan Asutay, “Efendim ben veda ediyorum size. Birçoğunuzu çok ilgilendirmiyor ama beni çok ilgilendiriyor. Ben 20 yıldır buradaydım ve bugün son oyunumu oynadım…Çok politik bir şeyler de söyleyebilirim herkes gerçeği biliyor” diyerek ceketini çıkardı.

“Soyunamayan diğer arkadaşlarım da aynı durumda” diyerek gömleğini gösteren Asutay, “Bu, hepimizin yaptığı gibi alınteri, hepinizin çalıştığı gibi. Bu alınterine herkes saygı duymuyor. Böyle politik bir konuşma yapmak istemezdim. Aramızda geçen sene buradan çıkartılan 27 arkadaşımızdan bazıları burada” dedi.

Asutay’ın tepkisi sırasında diğer oyuncu arkadaşlarının da duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Asutay, söze şöyle devam etti: “Saçmaladım, hepinizden özür diliyorum. Bu tiyatroya sahip çıkın. Bu tiyatroda neler olup bittiğine de sahip çıkın. Ne olur… Kamuoyuna çok ihtiyacımız var Türkiye’de. Burada da ihtiyacımız var. Genç arkadaşlarımızın yanında olun. İyi şeyleri destekleyin. Gurur duyuyorum bu arkadaşlarımla aynı sahnede olduğum için. 27 arkadaşımı da burada saygıyla anıyorum. Onların yeri hiçbir zaman dolmayacak. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

Kültür sanat gazetesi Müstehak, Asutay’ın eylemini Twitter’dan paylaşarak, “Mert Asutay 20 yıl emek verdiği BBT’de son oyununu oynadı. Altı aydır maaşı ödenmemesine ve sigortasız çalıştırılmasına rağmen 20 yıldır her oyun gecesi yaptığı gibi tüm varlığını sahnenin tozuna kattı!” diye yazdı.