Gündem
22 Mar 2017 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:34

Lüks Turizm Zirvesi Mart ayında İstanbul’da!

2017 mart ayında üçüncüsü düzenlenecek LuxinTurkey dünyanın çeşitli ülkelerinden turizm acentalarını bir araya getiriyor

Küresel ölçekte düzenlenen bu workshopa, dünya lüks turizmine yön veren, dünyanın ünlü multi-milyarderleri, devlet başkanları, üst düzey protokol, krallar, prensler ve prenseslerin tatil programlarını yapan 100’e yakın turizm acentası katılacak.

LuxinTurkey Başkanı Adviye Bergemann, “Lüks destinasyon algısını yerleştirmek için uluslararası fuarlara katılmak yerine ülkemizin değerlerini yerinde deneyimlemelerini sağlayarak, Türkiye’nin lüks turizm potansiyelini arttırarak ülke ekonomisine katkı sağla-mayı amaçlıyoruz” dedi. Bergemann sözlerini şu şekilde sürdürdü, LuxinTurkey ile Türki-ye’de faaliyet gösteren lüks segmentteki otel ve lifestyle koleksiyonu oluşturduk. Türkiye’de çok önemli bir lüks potansiyeli mevcut. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla LuxinTurkey’i her yıl düzenliyoruz. Türkiye’nin önemli lüks turizm destinasyonları arasında zirveye çıkartmak için yola çıktık.

Türk Turzimi Lüksle Büyüyebilir

Lüks turizm pazarı hakkında Adviye Bergemann şu tespitlerde bulundu: “Lüks turizm pa-zarı dendiğinde Avrupa’da; Fransa ve İtalya, ekseninde dönüyor. Lüks turist diye tabir ettiğimiz turistler, dünya üzerinde hareket halinde olan tüm turistlerin yüzde 3’nü temsil etmektedir. Lüks segmentindeki turistlerin harcamaları, uluslarası turist para dolaşımının yüzde 25’ine dek gelir. Bu gruptaki turistler, her gün normal turistlerin harcamalarından 8 kat daha fazla harcama yaparlar.”

31 Mart 2017’de Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da başlayacak olan LuxinTurkey Worshop’ında tüm görüşmeler randevu ile gerçekleştirilicek.