Gündem
02 Haz 2016 16:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Ligi ve kupayı kaybeden Fenerbahçe medyada kazandı!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için her ay düzenli olarak hazırlanan Mayıs ayı medya raporunda, spor dünyasının sıcak gelişmeleri ortaya kondu

Spor Toto Süper Lig, son yılların en çekişmeli sezonunu geride bıraktı. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın nefes kesen şampiyonluk yarışı son dakikaya kadar devam ederken, yarışı kazanan Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe – Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında ise kupayı kazanan taraf Galatasaray oldu. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı rapora göre, en çok konuşulan takım Fenerbahçe, en popüler kulüp başkanı ise Fikret Orman oldu. Mario Gomez ise futbolcular listesinde zirvedeydi.

İşte araştırmanın tüm detayları…

2015-2016 sezonu Süper Toto Süper Lig, en çekişmeli sezonunu yaşadı. Lig’de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kıyasıya mücadelelerini tamamladı.



Lig’in son haftasında Vodafone Arena’da oynanan maçta Osmanlıspor’u 3-1 mağlup eden Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş Kulübü ve taraftarları görkemli şekilde şampiyonluğunu kutlarken siyah-beyaz takım, 79 bin 365 habere konu oldu. Spor basınında Fenerbahçe 86 bin 291 habere konu olurken, sarı – kırmızılı takım 80 bin 728 haberle yer aldı. Ziraat Türkiye Kupası finalinde ezeli rakip Fenerbahçe ile karşılaşan Galatarasay, 1 – 0 galip gelerek maçı kazandı. Listenin devamında Trabzonspor 41 bin 146 haberle yer alırken, Bursaspor ise 24 bin 146 habere konu edildi.

Fikret Orman: “Beşiktaşlıları mutlu edebildiğim için mutluyum”



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şampiyonluk sonrası “Beşiktaşlıların mutlu edebildiğim için mutluyum. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Beşiktaşlılar umutlarını kaybetmez” sözleriyle açıklamada bulundu. Orman, 13 bin 783 haberle listenin ilk sırasında yer aldı.

Listenin ikinci sırasında Başkan Aziz Yıldırım 9 bin 372 haberle ikinci, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 5 bin 860 haberle üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta 5 bin 575 haberle listenin dördüncü ve Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan bin 277 haberle beşinci sırada sırasında yer aldılar.

Fatih Terim: “Müthiş oynadılar dedirteceğiz”



MTM, spor kulüplerinin en çok konuşulan teknik direktörlerini de araştırdı. 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri çerçevesinde hazırlık maçları yapmak üzere A Milli Futbol Takımı toplandı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 üzerine merak edilen soruları yanıtlarken “Ne olursa olsun helal olsun, müthiş oynadılar” dedirtmenin önemli başarı kriteri olduğunu vurguladı. Terim, 15 bin 554 habere konu olarak listenin zirvesinde yer aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 14 bin 165 haberle listenin ikinci sırasında yer aldı. Sarı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Vitor Pereira 12 bin 935 haberle listenin zirve ismi oldu. Galatasaray’ın eski Teknik Direktörleri arasında olan Hamza Hamzaoğlu 5 bin 678 haberle listenin dördüncü sırasında yer alırken, Mustafa Denizli bin 387 haberle listenin beşinci sırasında yer buldu.

Mario Gomez, şampiyonluk sonrası zirvede yer aldı.

Medya Takip Merkezi, Mayıs ayında en çok konuşulan takımların oyuncularını da araştırdı. Listenin zirvesinde siyah-beyazlı takımın oyuncusu Mairo Gomez vardı. Gomez’in siyah-beyazlı takımda kalıp kalmayacağı spor basınında 11 bin 954 habere konu oldu.

Listenin ikinci sırasında 8 bin 564 haberle Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Persie yer aldı. Listenin üçüncü sırasında 7 bin 506 habere konu olan Portekizli oyuncu Nani, ülkesine döndüğü yönde basında haberlerle yer aldı. Listenin dördüncü sırasında Arda Turan 7 bin 430 haberle dördüncü, Volkan Şen 7 bin 111 haberle beşinci sırada yer aldı.