Güncel
19 Eki 2016 18:17 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

Kütahya'da "nostaljik tren" ile tarihe yolculuk

- Belediye Başkanı Saraçoğlu:- "Tamamı el emeğiyle Eskişehir'de yapılan tren, gün içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünden Zafer Meydanı'na, Asım Gündüz Caddesi'nden tarihi Hisar Kalesi'ne kadar gidecek. Böylece kentin tarihini yerinde görme fırsatını yakalamış olacağız"

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz sefer yapacak "nostaljik tren", törenle hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'ndaki törende, kentin gelişimine katkı sağlamak adına projeler ürettiklerini söyledi.

Yer altı otoparkı, alt geçitler, Azerbaycan Parkı'nın çevre düzenlemesi gibi çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini anlatan Saraçoğlu, "Bunun yanında Kütahya'nın tarihi zenginlikleri ve kültürel zenginliklerini de tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Tanıtım çalışmaları kapsamında nostaljik treni hizmete sunduklarını dile getiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Trenimiz, gerek halkımızı gerekse il dışından gelen misafirlerimizi ücretsiz olarak şehir merkezinden tarihi Hisar Kalesi'ne kadar götürecek. Tamamı el emeğiyle Eskişehir'de yapılan bu tren, gün içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünden Zafer Meydanı'na, Asım Gündüz Caddesi'nden tarihi Hisar Kalesi'ne kadar gidecek. Böylece hem nostaljik bir şekilde trene bineceğiz hem de kentin tarihini yerinde görme fırsatını yakalamış olacağız."

Saraçoğlu, daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Vekili Hasan Çevik ve vatandaşlarla tarihi Hisar Kalesi'ne kadar trende yolculuk yaptı.