Televizyon
19 Eyl 2017 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:07

Kurtlar Vadisi Vatan'daki Fetullah Gülen sahnesi neden değişti?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin arka planını konu edinen "Kurtlar Vadisi Vatan" filminin fragmanındaki o sahne değiştirildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin arka planını konu edinen "Kurtlar Vadisi Vatan" filminin fragmanı yayımlandı.

'Kurtlar Vadisi Vatan' filminde FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmasının canlandırıldığı sahnede, Risale-i Nur kitapları yer aldı. Bu kitapların yer almasına Risale Haber'den tepki geldi.

Haberde, "FETÖ, orijinal Risale-i Nur'ları değil kendi elleriyle sahteleştirdiği, Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kütüphanesine yerleştirmişti. Pana Film'in F.Gülen'in canlandırıldığı sahnede orjinal Risale-i Nur kitaplarını kullanması Nur cemaatlerinin tepkisini çekti.

Pana Film'in aslına uygun olarak canlandırmaya çalıştığı sahnede en azından sahteleştirilerek Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kullanması gerektiği belirtilerek filmin vizyona girmeden ilgili sahnenin düzeltilmesi istendi" ifadeleri yer aldı.

Nurcuların girişiminin ardından sahnenin değiştiği belirtildi. Risale Haber’e konuşan Pana Film yöneticilerinin “değiştirilsin” talebini dikkate aldıklarını ve film vizyona girmeden ilgili sahnedeki Risale-i Nur görüntülerini değiştirdiklerini açıkladığı öne sürüldü.

Filmde yer alan sahnede ilk önce Risale-i Nur'da yer alan kitap isimlerinin belirgin bir şekilde okunurken, müdahaleden sonra silindiği ifade edildi.

İşte o sahne: